Άλλη μια σημαντική “multitouch” πατέντα για την Apple

Η Αpple κατοχύρωσε άλλη μια σημαντική πατέντα όσον αφορά στην τεχνολογία του multitouch, δηλαδή της ταυτόχρονης αναγνώρισης “πολλών σημείων” (όπως λέμε “δάχτυλα”) σε μια οθόνη αφής.

Η πατέντα αφορά στο μεταβαλλομενο σήμα και τα κυκλώματα μιας οθόνης αφής και παρέχει μια λύση όσον αφορά στη ρύθμιση της για να αναγνωρίζει τόσο το άγγιγμα όσο και την “αιώρηση” σε μικρή απόσταση από αυτήν. Έτσι, θα είναι δυνατή ακόμη και η χρήση… “βέλους” στις οθόνες αφής, με τον ίδιο τρόπο που το χειρίζεται κανείς σε ένα PC: όταν π.χ. το δάχτυλο κινείται σε μικρή απόσταση από την οθόνη (“αιωρείται επάνω από αυτήν”) θα είναι σαν κανείς να κουνά ένα ποντίκι, ενώ το άγγιγμα θα είναι φυσικά, όπως και σήμερα, το αντίστοιχο του “αριστερού κλικ”. Ή, τουλάχιστον, κάτι τέτοιο είναι εφικτό με τη συγκεκριμένη πατέντα της Apple.

Source:

Apple has won another crucial patent for its multitouch technology that will add to its already deadly legal arsenal against Android competitors. The patent approved today involves oscillating signals and is one of the “200+ Patents for new inventions” that Steve Jobs first alluded to when the first iPhone debuted.

...γνωστός και ως Οδυσσέας Κουράφαλος, αρχικός υπεύθυνος για το unregistered. Συντάκτης, γραφίστας, "μαλτιμηντιάς", φανατικός της science fiction και των αστείων γατιών στου ιντερνέτ. "Δηλώνω graphics whore" (παίζω Ms. Pac-Man στο MAME με 2xSAL και το πρώτο Max Payne με FXAA antialiasing). Load "unreg*",8,1.