Τα Windows 8 θα είναι φόλα, λέει η IDC

Εδώ καλά-καλά δεν είδαμε ακόμη τη beta των Windows 8 και η γνωστή εταιρεία στατιστικών ερευνών IDC προδιαγράφει την παταγώδη του αποτυχία.

Η IDC μας λέει, περιληπτικά, ότι τα Windows 8 έχουν αργήσει πάρα πολύ να προσφέρουν μια εναλλακτική στο χώρο των tablets, σε σχέση με το iPad, τα Android tablets, αλλά και το Kindle Fire. Το κυριότερο όμως είναι ότι στο χώρο των desktop PCs, η IDC προβλέπει ότι δεν θα υπάρχει πραγματικό κίνητρο για κανέναν, ειδικά στις επιχειρήσεις, για να αναβαθμίσει σε Windows 8, αν έχει ήδη εγκατεστημένα τα Windows 7. Και για να μη νομίζετε ότι σας μεταφέρουμε ανακρίβειες, ιδού χαρακτηριστικό απόσπασμα από την έκθεσή της:

“Windows 8 will be largely irrelevant to the users of traditional PCs, and we expect effectively no upgrade activity from Windows 7 to Windows 8 in that form factor.”

Η IDC επικεντρώνει το ενδιαφέρον της στον επιχειρηματικό κόσμο: στις εταιρείες δεν πρόκειται να προχωρήσουν σε αναβαθμίσεις αφού, από αυτά που είδαμε μέχρι τώρα, τα Windows 8 διαφέρουν μόνο ως προς το Metro UI, που είναι optimized για tablets και κάθεται πάνω από το γνώριμο desktop των Windows, όπως το ξέρουμε εδώ και πολλά, πολλά χρόνια. Οι επιχειρήσεις δεν είναι διατεθειμένες να πληρώσουν για εκπαίδευση προσωπικού και να ξοδέψουν λεφτά σε καινούρια συμβόλαια υποστήριξης για το νέο λειτουργικό.

Φυσικά εξυπακούεται ότι τα Windows 8 θα πουλήσουν πολύ ερχόμενα προεγκατεστημένα σε καινούρια PCs, αλλά τα upgrades σε “μηχανάκια” με Windows 7 δεν θα είναι πολλές. Επίσης η IDC προβλέπει απογοητευτικές πωλήσεις για τα Windows 8 tablets. Έτσι, για να δώσει κουράγιο στα Redmond boys…

Source:

Windows 8 isn’t even in beta yet, but IDC is already predicting that very few PC owners will upgrade from Windows 7 to it.

Από το 2001, ο διάσημος (...) συντάκτης τεχνολογίας Λάμπρος Γεωργογάλας καταπολεμά τον σκοταδισμό και την ημιμάθεια, διδάσκοντας στους Έλληνες συμπατριώτες του τα μυστικά της υψηλής τεχνολογίας. Κατόπιν βάναυσης απαγωγής από εξωγήινους, και ηρωϊκής απόδρασης, αισιοδοξεί πως θα γίνει κυρίαρχος του σύμπαντος.