Σκληρός στα 4TBs (και) από τη Hitachi

Τα προβλήματα στα εργοστάσια των μεγάλων κατασκευαστών σκληρών δίσκων και, κατ’ επέκταση, στη διάθεση τους που οδήγησε σε δραματική αύξηση του κόστους τους μέχρι και… 200%, μάλλον κατάφερε να κλέψει την προσοχή από το ότι η Seagate παρουσίασε πριν κάποιους μήνες τον πρώτο σκληρό δίσκο 3,5” χωρητικότητας 4TBs. Τώρα, η Hitachi έχει έτοιμη τη δική της απάντηση, παρουσιάζοντας μια δική της αντιπρόταση για… “άνετη” αποθήκευση.

Και το δικό της μοντέλο παρέχει 4TBs αποθηκευτικού χώρου, ενώ διαθέτει 32MBs cache buffer, και συνοδεύεται από προσφορά αποθήκευσης 3GBs “στο cloud”, δηλαδή online, σε χώρο που παρέχει η ίδια η εταιρεία. Τώρα, βέβαια, όταν έχεις τέσσερα ολόκληρα Terabytes, μάλλον τα 3 Gigabytes είναι… “δείγμα δωρεάν”, μα δεν βλάπτει να υπάρχουν!

Ο δίσκος συνοδεύεται από “προτεινόμενη τιμή” στα $400, που μάλλον μέχρι να φτάσει στα μέρη μας θα έχει… οκταπλασιαστεί (εντάξει, υπερβάλουμε, αλλά… ξέρετε..!). Άξιο σημείωσης πως μάλλον αποτελεί και “κύκνειο άσμα” του τμήματος παραγωγής σκληρών δίσκων της εταιρείας, αφού η Western Digital έχει ανακοινώσει πως θα την εξαγοράσει για $4,3 δισσεκατομμύρια.

[src url=http://www.computerworld.com/s/article/9222576/Hitachi_GST_begins_shipments_of_a_4TB_disk_drive]

...γνωστός και ως Οδυσσέας Κουράφαλος, αρχικός υπεύθυνος για το unregistered. Συντάκτης, γραφίστας, "μαλτιμηντιάς", φανατικός της science fiction και των αστείων γατιών στου ιντερνέτ. "Δηλώνω graphics whore" (παίζω Ms. Pac-Man στο MAME με 2xSAL και το πρώτο Max Payne με FXAA antialiasing). Load "unreg*",8,1.