Η Thunderbolt “φεύγει” από τους Mac

Apple και Intel είχαν σχεδιάσει παράλληλα την τεχνολογία Thunderbolt, που υπάρχει ήδη στους σημερινούς Mac και επιτρέπει τη σύνδεση “εξωτερικών συσκευών” με τους υπολογιστές με υψηλότατες ταχύτητες. Ένας από τους όρους της Apple ήταν πως η συγκεκριμένη τεχνολογία θα παρέμενε “προνόμιο” των Mac για ένα διάστημα – και μάλλον… ακριβώς για αυτό δεν γνώρισε και αρκετή επέκταση, αφού οι Mac παραμένουν ένα μικρό κομμάτι της συνολικής αγοράς των PCs. Τώρα, η κατάσταση μπορεί να αλλάξει, αφού η περίοδος “αποκλειστικότητας” για τους Mac πέρασε, και η Thunderbolt αναμένεται να επεκταθεί και στα PCs μέσα στο 2012.

Η Intel φαίνεται πως ετοιμάζεται για μια… μαζική επίθεση της τεχνολογίας Thunderbolt, και έτσι μέσα στο 2012 θα δούμε τη συγκεκριμένη τεχνολογία να ενσωματώνεται σε motherboards, notebooks και desktop PCs. Και αφού αναπόφευκτα θα αυξηθεί η “διαθεσιμότητα” της, αναμένεται πως θα αυξηθεί και ο αριθμός των “gadgets” που θα την υποστηρίζουν – εξωτερικοί σκληροί δίσκοι, λύσεις σύλληψης video κ.λπ. Και το καλύτερο είναι βέβαια πως έτσι αναμένεται και πτώση στο κόστος των λύσεων που βασίζονται σε αυτήν.

Όσο για την ανταγωνιστική τεχνολογία USB 3.0, που και αυτή τώρα αρχίζει να γνωρίζει επέκταση χάρη στην ολοένα και συχνότερη ενσωμάτωση τις σε σύγχρονες motherboards και εξωτερικές συσκευές, η Intel έχει δηλώσει πως θα υποστηρίξει και τις δυο τεχνολογίες παράλληλα.

Source:

It’s the day after Christmas eve, and we’ve just found out that Intel has reportedly told company partners that a full release of their Thunderbolt I/O technology is slated in April 2012.

...γνωστός και ως Οδυσσέας Κουράφαλος, αρχικός υπεύθυνος για το unregistered. Συντάκτης, γραφίστας, "μαλτιμηντιάς", φανατικός της science fiction και των αστείων γατιών στου ιντερνέτ. "Δηλώνω graphics whore" (παίζω Ms. Pac-Man στο MAME με 2xSAL και το πρώτο Max Payne με FXAA antialiasing). Load "unreg*",8,1.