Διαγωνισμός First Apps από τη Microsoft

Windows_First_Apps_Contest.jpg.jpg

Πριν δυο ημέρες, στις 6 Δεκεμβρίου 2011, η Microsoft ανακοίνωσε ένα νέο διαγωνισμό που έχει στο επίκεντρο τα Windows 8 και το νέο περιβάλλον Metro – που πρωτοείδαμε στα Windows Phone και που τώρα πια “απλώθηκε” και στο Xbox 360. Κατά το διαγωνισμό θα επιλεγούν οι οκτώ καλύτερες εφαρμογές, που θα είναι και οι πρώτες που θα παρουσιαστούν στο Windows Store όταν κάνει τα “επίσημα εγκαίνια” του στους υπολογιστές μας.

Πέρα από την -σημαντικότατη- προβολή, οι νικητές θα κερδίσουν επιπλέον:

  • Ένα Samsung Windows Developer Preview PC από την BUILD conference, για να δοκιμάζουν τις εφαρμογές τους με υποστήριξη αφής και αισθητήρες (όπως λέμε “sensors”).
  • Ένα χρόνο στο Windows Azure, ώστε να μπορούν να δημιουργούν εφαρμογές “που φαίνονται συνδεδεμένες και ζωντανές” (Σημ.: έτσι το αναφέρει η ίδια η Microsoft, “so you can build apps that feel connected and alive”).
  • Συνδρομή δυο ετών στο Store, για να μπορεί κανείς να ανανεώνει και βελτιώνει την εφαρμογή του.

Αυτά, πάνω-κάτω. Για περισσότερες πληροφορίες, αν σκοπεύετε να ετοιμάσετε την επόμενη εφαρμογή που θα πρωταγωνιστήσει στο χώρο των smartphones (ή, έστω, “όσων τρέχουν Windows Phone”), επισκεφθείτε το σχετικό site.

[src url=http://microsoft-news.com/microsoft-announces-windows-8-first-apps-contest/]

...γνωστός και ως Οδυσσέας Κουράφαλος, αρχικός υπεύθυνος για το unregistered. Συντάκτης, γραφίστας, "μαλτιμηντιάς", φανατικός της science fiction και των αστείων γατιών στου ιντερνέτ. "Δηλώνω graphics whore" (παίζω Ms. Pac-Man στο MAME με 2xSAL και το πρώτο Max Payne με FXAA antialiasing). Load "unreg*",8,1.