Οι Anonymous εντείνουν τη μάχη κατά των παιδεραστών

Οι hackers και… περιστασιακοί υποστηρικτές του κοινού συμφέροντος, Anonymous, έχουν εντείνει την προσωπική τους μάχη κατά όσων ασχολούνται με την παιδική πορνογραφία. Τελευταίο “κατόρθωμα” τους, το ότι κατάφεραν να “ξεγελάσουν” αρκετούς από αυτούς ώστε να δηλώσουν τις πραγματικές διευθύνσεις IP τους, διευκολύνοντας τον εντοπισμό τους.

Η διεύθυνση IP είναι ένας αριθμός που αποδίδεται σε κάθε υπολογιστή (ή συσκευή γενικότερα) που συνδέεται σε ένα τοπικό δίκτυο, αλλά και στο Internet. Αν και χρησιμοποιείται ως ένας τρόπος για εύκολη συμμετοχή των υπολογιστών σε ένα δίκτυο, μπορεί να χρησιμοποιηθεί και για την αναγνώριση και τον εντοπισμό τους.

Παρά το ότι παρουσιάζουν συνήθως λύσεις “απόκρυψης IP”, που απευθύνονται κυρίως σε αδαείς χρήστες του Internet που θέλουν να κατεβάζουν παράνομα αρχεία από δίκτυα P2P, δεν υπάρχει ένας πραγματικά απόλυτος τρόπος απόκρυψης της. Σκεφθείτε πως η IP είναι σαν τη διεύθυνση του σπιτιού σου: δεν μπορείς και να την “κρατήσεις κρυφή”, και να… παραγγέλνεις πίτσες delivery (“να κατεβάζεις αρχεία”)! Υπάρχουν, όμως, τρόποι “μερικής” απόκρυψης της.

Η διεύθυνση IP αποδίδεται στον υπολογιστή, ή μάλλον, για την ακρίβεια και με τα σύγχρονα δεδομένα, στο router μας, όταν αυτό συνδέεται στον πάροχο. Δεν υπάρχει τρόπος “να κρύψεις αυτή την IP” πέρα από το… να μην συνδεθείς στον πάροχο (βλέπε το παράδειγμα της πίτσας που δώσαμε νωρίτερα). ΔΕΝ μπορεί κανείς να έχει και το σκύλο ολόκληρο, και την πίτα χορτάτη! Ο πάροχος ΠΑΝΤΑ θα γνωρίζει την IP του χρήστη. Υπάρχει, όμως, τρόπος “απόκρυψης της” από εκεί και έπειτα.

Page 1 of 212
...γνωστός και ως Οδυσσέας Κουράφαλος, αρχικός υπεύθυνος για το unregistered. Συντάκτης, γραφίστας, "μαλτιμηντιάς", φανατικός της science fiction και των αστείων γατιών στου ιντερνέτ. "Δηλώνω graphics whore" (παίζω Ms. Pac-Man στο MAME με 2xSAL και το πρώτο Max Payne με FXAA antialiasing). Load "unreg*",8,1.