“Μπούκωσε” το Internet λόγω προβλήματος σε routers της Juniper

Ίσως το καταλάβατε, ίσως και όχι, αλλά το πρωί της Δευτέρας που μας πέρασε (7 Νοεμβρίου 2011, ω, μελλοντικέ χρονοταξιδιώτη που έπεσες σε αυτό το θέμα), εμφανίστηκε σημαντικό πρόβλημα όσον αφορά στην υποδομή του Internet που επηρέασε αρκετά την πρόσβαση σε όλη την υφήλιο. Σε κάποιους έγινε πιο αισθητό αφού είχε άμεση σχέση με τον εξοπλισμό των providers και hosts ανά τον πλανήτη.

Το πρόβλημα εντοπίστηκε σε routers της Juniper, οι οποίοι προέβησαν σε ένα memory core dump, μια “αποθήκευση σε αρχείο” της μνήμης τους, η οποία διαδικασία, όμως, είχε ως παρενέργεια την “πτώση” αρκετών sites. Προβληματικά routers όσα έτρεχαν το Junos 10.2 και 10.3. Η εταιρεία αναγνώρισε πως εμφανίστηκε πρόβλημα σε ένα update τους, και διέθεσε γοργά-γοργά ένα “fix”, ένα software update που το διόρθωνε.

Και έτσι το Internet είναι, πια, μια χαρά για ακόμη μια φορά – όπως μπορείτε να δείτε. Για φαντασθείτε, όμως, ένα παραπλήσιο πρόβλημα να εμφανιζόταν σε ακόμη μεγαλύτερη έκταση και λόγω σημαντικότερου και δυσκολότερου στη διόρθωση προβλήματος – π.χ. να εμφανιστεί ένα bug αντίστοιχο του περίφημου “ιού του 2000”! Προβλήματα σαν αυτά μας κάνουν να αναθεωρούμε για το ότι θεωρούμε την πρόσβαση δεδομένη και το Internet σχεδόν άτρωτο.

Source:

Juniper routers are reportedly behind an Internet outage that affected service providers and Web sites around the globe Monday morning.

...γνωστός και ως Οδυσσέας Κουράφαλος, αρχικός υπεύθυνος για το unregistered. Συντάκτης, γραφίστας, "μαλτιμηντιάς", φανατικός της science fiction και των αστείων γατιών στου ιντερνέτ. "Δηλώνω graphics whore" (παίζω Ms. Pac-Man στο MAME με 2xSAL και το πρώτο Max Payne με FXAA antialiasing). Load "unreg*",8,1.