Η Google προσθέτει… διαφημίσεις στον Chrome;!

Το ίδιο σφάλμα με την Opera φαίνεται πως κάνει η Google – αν και για την ώρα δεν έχουμε δει κάτι σχετικό και ίσως μιλάμε απλά για μια πλαστή φήμη: μια εικόνα που κυκλοφορεί στο Google+ δείχνει τον Chrome browser της εταιρείας να παρουσιάζει… διαφημίσεις – και δεν εννοούμε “ενώ βλέπεις ένα site”, που θα ήταν κάτι αναμενόμενο, αλλά στο ίδιο το περιβάλλον του και, συγκεκριμένα, στην καρτέλα των Apps.

Μια τέτοια κίνηση από πλευράς Google θυμίζει τις εποχές που η Opera προσπάθησε να πλασάρει τον δικό της browser ως “εμπορική λύση”, παράλληλα διαθέτωντας μια δεύτερη εκδοχή του που παρουσίαζε διαφημίσεις. Θεωρητικά, όλοι ήταν κερδισμένοι: και οι χρήστες είχαν “έναν τσάμπα browser”, και η ίδια έβγαλε κάποια έσοδα (δεν γνωρίζουμε το πόσα) από την προβολή των διαφημίσεων. Πρακτικά, όμως, κατέληξε στο να… “φάει τα μούτρα της” και να καταποντιστεί στην ιεραρχία των browsers, αφού ανάμεσα στις επιλογές “τσάμπα browser από την Opera με διαφημίσεις” και “τσάμπα browser από άλλους χωρίς διαφημίσεις” οι χρήστες προφανώς προτίμησαν το δεύτερο.

Η Google είναι Google, όμως, και γνωρίζει πώς να μας παρουσιάζει διαφημίσεις χωρίς να είναι ενοχλητικές – και, ομολογουμένως, το να παρουσιάζεται μια μικρή γραμμούλα στην οθόνη των Apps του browser, δεν είναι και ό,τι πιο ενοχλητικό -μάλλον “ανεκτό”- ούτε θυμίζει την προσέγγιση της Opera που παρουσίαζε… ολόκληρα banners “δίπλα” από τα sites που επισκεπτόταν ο χρήστης!

Αν όντως ενσωματωθεί προβολή διαφημίσεων στον Chrome, εσείς τι θα κάνετε; Θα το αγνοήσετε, ή θα προτιμήσετε να μεταπηδήσετε σε έναν… “καθαρό” ανταγωνιστή του;

Βρε, μπας και έχει ήδη προστεθεί αυτό το χαρακτηριστικό και ούτε καν το προσέξαμε; :-)

Source:

Google, who are well known for their search engine are also well known for doing ads. Today, it appears the company is giving in-browser advertisements a go, according to gHacks. The company is showing ads to users that try to sell them Chromebooks, but it appears they only show on the “New Tab” page.

...γνωστός και ως Οδυσσέας Κουράφαλος, αρχικός υπεύθυνος για το unregistered. Συντάκτης, γραφίστας, "μαλτιμηντιάς", φανατικός της science fiction και των αστείων γατιών στου ιντερνέτ. "Δηλώνω graphics whore" (παίζω Ms. Pac-Man στο MAME με 2xSAL και το πρώτο Max Payne με FXAA antialiasing). Load "unreg*",8,1.