Η Bing έρχεται σε Android και iOS με HTML 5

Πολύ ευτυχισμένα δηλώνουν τα μέλη της ομάδας της Microsoft που ασχολούνται με την Bing, την δεν-θα-την-λέγαμε-και-την-πιο-επιτυχημένη μηχανή αναζήτησης, αφού έχουν έτοιμη τη νέα έκδοση της εφαρμογής της ειδικά για Android και iOS.

Βασισμένη σε HTML5, που -όπως πάντα τονίζουμε από το unregistered- όλοι παρουσιάζουν σαν κάτι… μαγικό δίχως λόγο και αιτία, η νέα εφαρμογή παρουσιάζει σαν κάτι θετικό πως “λειτουργεί το ίδιο γρήγορα είτε χρησιμοποιείς την Bing ως εφαρμογή, είτε το mobile site της μέσω του browser της συσκευής σου”.

Και έτσι, το “βελτιστοποιούμε τον κώδικα της εφαρμογής μας για να εκμεταλλεύεται στο έπακρο τη συσκευή όπου τρέχει” -ο ίδιος λόγος που το PlayStation 2 μας έδωσε εκπληκτικά παιχνίδια από άποψη εμφάνισης και μουσικής, ενώ φαινομενικά είχε το ένα χιλιοστό της “ιπποδύναμης” των υπολογιστών που κυκλοφορούσαν παράλληλα με αυτό- πήγε για τα θυμαράκια.

Ευδοκιμήστε, χωριανοί…

Ody's thoughts

Προσωπικά, έχω συνηθίσει -και όχι μόνο περιμένω, αλλά απαιτώ- κάθε εφαρμογή που “τρέχει στις συσκευές μου” να τρέχει καλύτερα από ό,τι ένα… site. Πώς θα έμοιαζε ένα αντίστοιχο σχόλιο όσον αφορά στα παιχνίδια, σε στυλ “αγοράζοντας αυτή την κονσόλα για ένα μηνιάτικο, θα μπορείς να παίζεις παιχνίδια το ίδιο καλά με τα flash games που συναντάς στο Internet!”… Όχι, ευχαριστώ… Δεν θα πάρω… Δυστυχώς, η νέα μόδα -και η… καταστροφή που ήρθε με το iPhone- είναι να παρουσιάζονται τα sites ως “εφαρμογές” και ως “πλήρεις λύσεις”. Πότε, αλήθεια, κατάφερε το GMail να μας παράσχει ΟΛΕΣ τις επιλογές ενός Outlook; Πότε έγιναν τα online flash games το αντίστοιχο του… God of War 3, και γιατί θα πρέπει να χαιρόμαστε όποτε κάποιοι μας παρουσιάζουν την όποια online… βλογιοκομμένη “λύση” ως “αντίστοιχη των εξειδικευμένων προτάσεων”; Ναι, παίδες… Όταν ο Cameron ετοιμάσει το Avatar 3 με το… Picnik ή άλλες “online λύσεις”, ξυπνήστε με!

Source:

Today, we’re excited to announce the next step in the evolution of Bing for Mobile, with the release of the new Bing for Mobile app for iPhone and Android (coming soon to more devices). Today’s update uses HTML5 to blend the mobile browse experience with the app experience so you get a consistent and fast mobile search experience whether you’re using m.bing.com from your browser or the Bing app.

...γνωστός και ως Οδυσσέας Κουράφαλος, αρχικός υπεύθυνος για το unregistered. Συντάκτης, γραφίστας, "μαλτιμηντιάς", φανατικός της science fiction και των αστείων γατιών στου ιντερνέτ. "Δηλώνω graphics whore" (παίζω Ms. Pac-Man στο MAME με 2xSAL και το πρώτο Max Payne με FXAA antialiasing). Load "unreg*",8,1.