Έρχεται υποστήριξη plug’n’play joypads στον… Chrome;!

Από το παράρτημα των “Ε, αυτό δεν το περιμέναμε” ειδήσεων μας έρχεται το νέο πως ο Chrome σε μια από τις επόμενες εκδόσεις του θα αποκτήσει εγγενή υποστήριξη για plug’n’play joypads. Έτσι, ο browser της Google, που έχει ήδη μετατραπεί σε “πλατφόρμα μικροεφαρμογών” με τα χιλιάδες apps που κυκλοφορούν για αυτόν, θα υϊοθετήσει και το status της… πλατφόρμας gaming!

Η είδηση αναφέφθηκε πρώτα από το Edge, στο οποίο “την ψιθύρησε” ο Paul Kinlan της Google, αναφέροντας πως το σχετικό update θα κυκλοφορήσει στο πρώτο τρίμηνο του 2012. Φυσικά, ο Chrome δεν προσπαθεί να αντιταθεί σε μεγάλα ονόματα όπως το PlayStation και το Xbox, ούτε “να το παίξει κονσόλα”. Έχοντας, όμως, όλα τα απαραίτητα για video streaming, προβολή τρισδιάστατων γραφικών και αρκετά καλή υποστήριξη HTML5 στη θέση του Flash, θα μπορεί να αναλάβει ρόλο αντίστοιχο των clients της υπηρεσίας OnLive, που γνωρίζει αρκετή επιτυχία στην Αμερική, καθιστώντας δυνατό το “streaming παιχνιδιών απευθείας στον browser”.

Source:

Hastening the day when all games will be delivered to you from the cloud and every Internet outage fills you with rage, Google is adding native control pad support to its browser, Chrome.

...γνωστός και ως Οδυσσέας Κουράφαλος, αρχικός υπεύθυνος για το unregistered. Συντάκτης, γραφίστας, "μαλτιμηντιάς", φανατικός της science fiction και των αστείων γατιών στου ιντερνέτ. "Δηλώνω graphics whore" (παίζω Ms. Pac-Man στο MAME με 2xSAL και το πρώτο Max Payne με FXAA antialiasing). Load "unreg*",8,1.