Το πρώτο trailer του Prometheus (aka: “το prequel του Alien”)!

Και ναι, τα κατάφεραν για μια στιγμή! Τα κατάφεραν να μας πείσουν πως και καλά το Prometheus ΔΕΝ θα ήταν “το prequel του Alien”, άσχετα αν αυτό είχε δηλώσει αρχικά ο Ridley Scott ως “την επόμενη ταινία του”. Μετά, σε συνεντεύξεις και δηλώσεις, είπε πως “είχε αλλάξει γνώμη”. Πως “το σενάριο είχε ξεφύγει από τους αρχικούς περιορισμούς του Alien”. Πως η νέα ταινία “δεν θα είχε άμεση σχέση με το Alien, μα θα μπορούσε κανείς να πει πως εξελίσσεται στο ίδιο σύμπαν με αυτό”. Πως, τέλος πάντων, ανάθεμα και αν θα υπήρχε έστω και ένα δείγμα από οτιδήποτε είχε να κάνει με το Alien και τα sequels του στο Prometheus. Και μετά, (μόλις) ήρθε ΑΥΤΟ:

Δεν ξέρω τι λέτε για το Aliens του Cameron, μπορεί να ήταν “μια χαρά ταινία”, μα πραγματικός “τρόμος στο διάστημα” σαν το πρώτο Alien, δεν ήταν. Εξαιρετική περιπέτεια, ναί. Πολύ καλή ταινία επιστημονικής φαντασίας, ναι. “Τρόμος”… όχι. Για να μη σχολιάσω τα Alien 3 και 4, ούτε τα δυο Alien VS Predator που ακολούθησαν. Το Prometheus του Ridley Scott, όσο “και αν δεν έχει σχέση με το Alien” (όπως έλεγε ο ίδιος, οι σεναριογράφοι, οι υπεύθυνοι παραγωγής, το παιδί για τους καφέδες) είναι ακριβώς στο ίδιο “μήκος κύμματος” με το πρώτο Alien.

Μόλις σε ένα λεπτό και κάτι, στα εξήντα επτά δευτερόλεπτα του trailer, και τα πάντα κραυγάζουν “Alien”. Η σκηνοθεσία, η ατμόσφαιρα, η μουσική… Αλλά το καλύτερο είναι πως, όπως είδατε, η ταινία τελικά, μέσα από το θολό και προφανώς “βουτηγμένο πριν της ώρας του” trailer, ΕΙΝΑΙ prequel του Alien, και τα γνωστά και αγαπημένα μας xenomorphs (τα aliens ντε!) κάνουν την εμφάνιση τους με τον ένα ή τον άλλο τρόπο.

Αλήθεια, διαβάζετε ακόμη; Σταματήστε βρε και αρχίστε να πατάτε το “replay” πάλι και πάλι! Άντε μπράβο!

Update

…και με την ευκαιρία, προσθέσαμε στο θεματάκι και τις πρώτες τέσσερις καθαρές εικόνες που έχουν κυκλοφορήσει από την ταινία. Enjoy!

Source:

Yesterday, we reported on the existence of a brand new trailer for Prometheus. As mentioned before, this new trailer lasts for around one minute and features a handful of scenes from the footage that was shown at Comic-con this year, scenes from the recently leaked 18 seconds teaser trailer and much more. You can watch it here now. The quality isn’t ideal but the video is definitely worth a look.

Source:

Hurry up, kids! If you wanna see this puppy, you better get cracking because we’re sure this won’t last online for very long. Some enterprising young lad bootlegged the entire trailer for Prometheus, and we have to say that even in this poorly shot form it looks nothing short of incredible.

...γνωστός και ως Οδυσσέας Κουράφαλος, αρχικός υπεύθυνος για το unregistered. Συντάκτης, γραφίστας, "μαλτιμηντιάς", φανατικός της science fiction και των αστείων γατιών στου ιντερνέτ. "Δηλώνω graphics whore" (παίζω Ms. Pac-Man στο MAME με 2xSAL και το πρώτο Max Payne με FXAA antialiasing). Load "unreg*",8,1.