Η πρώτη προσπάθεια κινηματογραφικής μεταφοράς του “Νευρομάντη”

William Gibson's Neuromancer cover

Δεν γνωρίζουμε που το… ξέθαψαν, αλλά τα παιδιά του io9 κατάφεραν να βρουν ένα infomercial μέσω του οποίου μια ομάδα επενδυτών, αφού απέκτησε τα δικαιώματα για το Neuromancer του William Gibson, το βιβλίο που καθιέρωσε όρους όπως matrix και cyberspace και έθεσε τις βάσεις για τη σημερινή cyberpunk κουλτούρα, επιχείρησε να το “πλασάρει” σε επενδυτές για μια πιθανή κινηματογραφική μεταφορά.

Σήμερα, σχεδόν δυο δεκαετίες μετά, ακόμη δεν έχουμε αξιωθεί να το δούμε στον κινηματογράφο – αν και έχουμε θαυμάσει ουκ ολίγες ταινίες που “δανείστηκαν” αρκετές ιδέες από αυτό.

Source:

And now, something completely different. Commenting gladiator LightningLouie has alerted us to this downright amazing promotional video from the late Eighties that was filmed to sell potential investors on a Neuromancer movie. This is the godhead of weird ephemera.

...γνωστός και ως Οδυσσέας Κουράφαλος, αρχικός υπεύθυνος για το unregistered. Συντάκτης, γραφίστας, "μαλτιμηντιάς", φανατικός της science fiction και των αστείων γατιών στου ιντερνέτ. "Δηλώνω graphics whore" (παίζω Ms. Pac-Man στο MAME με 2xSAL και το πρώτο Max Payne με FXAA antialiasing). Load "unreg*",8,1.