“Από τα μεγαλύτερα επιτεύγματα της ανθρωπότητας” τα παιχνίδια κατά τον del Toro

Ο μεγάλος σκηνοθέτης Guillermo del Toro, σε συνέντευξη του σε podcast της Irrational, είπε στον Ken Levine πως θεωρεί τα παιχνίδια ένα από τα μεγαλύτερα επιτεύγματα της ανθρωπότητας. Για την ακρίβεια, το… “original” πάει κάπως έτσι:

Quote:

Τα video games είναι δίχως αμφιβολία η γέφυρα προς τον μελλοντικό τρόπο που θα (Σημ.: “βιώνουμε”) ιστορίες. (…) Δεν θα δεις ιστορίες που θα εξελίσσονται όπως, ας πούμε, μια ταινία ανεξάρτητων δημιουργών (indies) ή του Αλμοδοβάρ. …θα μείνουν και αυτοί, αλλά (Σημ.: “μιλάμε για τις”) μεγάλες, συγκεκριμένου είδους, που αποτελούν αρτιστικές προκλήσεις, σπουδαία “κατασκευασμένες” ιστορίες. Ανάθεμα, υπάρχουν τόσα που μπορείς να κάνεις στα παιχνίδια που ούτε καν μπορούσες να ονειρευτείς πως θα έκανες ποτέ σε ταινίες, στην τηλεόραση ή σε comics!

Όσον αφορά στις διαφορές ανάμεσα σε ταινίες και παιχνίδια, ορισμένους “συναδέλφους” του αλλά και την “εμπειρία” του gaming, ο del Toro είχε να πει:

Quote:

(Σημ.: “τα παιχνίδια”) δεν είναι ένα μέσο στο οποίο θα περιπλανηθείς αν είσαι απλά ένας παρατηρητής που ενδιαφέρεται λιγάκι για αυτά. Πρέπει να είσαι gamer για να μπορείς να απορροφήσεις πλήρως την πιθανότητα (Σημ.: παρουσίας) μιας ιστορίας στα παιχνίδια, με τους δικούς τους γαμημένους κανόνες. Το σφάλμα που συναντάται συχνότερα είναι πως ένας δημιουργός ταινιών λέει “Α, έχουν φράγκα τα παιχνίδια, θα φτιάξω ένα από αυτά”. Όχι. (…) Πρέπει να έχεις πραγματικά ένα πάθος, και μια βασική γνώση του μέσου, αλλιώς θα καταποντιστείς στη διαδικασία (σημ.: προσπάθειας κατασκευής ενός παιχνιδιού “αν είσαι άσχετος με το είδος”).

…και, όπως σωστά επεσήμανε και η πηγή του θέματος, IndustryGamers, διαβάζοντας τα παραπάνω, μάλλον ανοίγει περισσότερο η… όρεξη για το Insane, μια σειρά τριών παιχνιδιών που αναπτύσσεται σε συνεργασία από τον del Toro, τη Volition και την THQ, που αναμένεται να αποκαλυφθεί σύντομα και να κυκλοφορήσει το 2013. Για την ώρα, υπάρχει μόνο το παρακάτω teaser του:

Source:

Speaking as part of yet another one of Irrational’s fantastic interview podcasts, celebrated film director Guillermo del Toro spoke with studio head Ken Levine about the opportunities that games have started to provide other than entertainment.

...γνωστός και ως Οδυσσέας Κουράφαλος, αρχικός υπεύθυνος για το unregistered. Συντάκτης, γραφίστας, "μαλτιμηντιάς", φανατικός της science fiction και των αστείων γατιών στου ιντερνέτ. "Δηλώνω graphics whore" (παίζω Ms. Pac-Man στο MAME με 2xSAL και το πρώτο Max Payne με FXAA antialiasing). Load "unreg*",8,1.