Χωρωδία από… εμ… ψάρια;!

Σε ένα ακόμη δείγμα απόλυτου προσδιορισμού του “κοίτα τι κάνουν οι άνθρωποι όταν έχουν λεφτά και χρόνο για σκότωμα”, που κάποιοι σίγουρα αναγνωρίζουν ως “τέχνη”, ένα τσούρμο επιστημόνων, τεχνικών “έχωσαν” σε ένα περίεργο κατασκεύασμα μια σειρά ψαριών, γνωστών ως Black ghost knife fishes, με στόχο τη… δημιουργία μουσική! Ναι, ναι… Και όμως…

Τα συγκεκριμένα ψάρια εκπέμπουν ένα ηλεκτρικό πεδίο μέσω του οποίου “ανιχνεύουν” το γύρω τους χώρο. Το κατασκεύασμα που βλέπετε στην εικόνα, και στο βίντεο που ακολουθεί, μπορεί να παίρνει αυτό το ηλεκτρικό πεδίο και να το μετατρέπει σε ήχο. Ήχο που μπορεί κανείς να “ελέγξει” μέσω μιας κονσόλας, ακριβώς σαν να ήταν… μαέστρος σε χωρωδία!

Το αποτέλεσμα, βέβαια, μάλλον δεν μπορεί να χαρακτηριστεί και τόσο εύκολα ως “μουσική”.

Source:

So what do you get when you put together a tank full of black ghost knife fish, some audio equipment, and a bunch of crazy people? A fish chorus.

...γνωστός και ως Οδυσσέας Κουράφαλος, αρχικός υπεύθυνος για το unregistered. Συντάκτης, γραφίστας, "μαλτιμηντιάς", φανατικός της science fiction και των αστείων γατιών στου ιντερνέτ. "Δηλώνω graphics whore" (παίζω Ms. Pac-Man στο MAME με 2xSAL και το πρώτο Max Payne με FXAA antialiasing). Load "unreg*",8,1.