Πνευμονία Κ: ο super ιός είναι εδώ και ούτε ο Doctor Who μπορεί να βοηθήσει!

Πριν έρθει η χρεωκοπία και η κατάρρευση των αγορών, μπορεί να έχουμε ήδη ψοφήσει όλοι από τον supervirus K, έναν μεταλλαγμένο ιό της πνευμονίας που έχει ήδη χτυπήσει χώρες της ΕΕ. Οι ερευνητές επιστήμονες και τα μεγάλα ιατρικά κέντρα προειδοποιούν ότι ο μεταλλαγμένος ιός, παρουσιάζει σε ποσοστά από 15-50% ανοσία στα πιο ισχυρά αντιβιοτικά ευρέως φάσματος που έχουμε παρασκευάσει.

Οι γιατροί λένε ότι η υπερκατανάλωση αντιβιοτικών έχει μοιραία οδηγήσει σε προσαρμογή των βακτηρίων και αντίστασή τους στα πιο ισχυρά φάρμακα. Φταίνε οι γιατροί, φταίνε οι ασθενείς, φταίνε τα νοσοκομεία, φταίνε οι φαρμακοβιομηχανίες, φταίει γενικά όλο το σύστημα. Ηθικό δίδαγμα: Ζήστε τη ζωή σας, πήξτε στα video games, στο σεξ, στα ταξίδια και στις κραιπάλες (όχι απαραίτητα με αυτή τη σειρά), γιατί τα superbugs καραδοκούν!

Source:

K. pneumoniae is a common cause of pneumonia, urinary tract, and bloodstream infections in hospital patients. The superbug form is resistant even to a class of medicines called carbapenems, the most powerful known antibiotics

Από το 2001, ο διάσημος (...) συντάκτης τεχνολογίας Λάμπρος Γεωργογάλας καταπολεμά τον σκοταδισμό και την ημιμάθεια, διδάσκοντας στους Έλληνες συμπατριώτες του τα μυστικά της υψηλής τεχνολογίας. Κατόπιν βάναυσης απαγωγής από εξωγήινους, και ηρωϊκής απόδρασης, αισιοδοξεί πως θα γίνει κυρίαρχος του σύμπαντος.