Ετοιμάζουν το βασίλειο των ρομπότ!

Η γνωστή εταιρεία Foxconn, η οποία κατασκευάζει, μεταξύ άλλων, τα iPhones για λογαριασμό της Apple, ανακοίνωσε επισήμως τις προθέσεις της να στήσει μια τεράστια εργοστασιακή και ερευνητική μονάδα, η οποία θα ασχολείται αποκλειστικά με την παραγωγή ρομποτικών συστημάτων και συστημάτων αυτοματοποίησης. Ο πρόεδρος της εταιρείας ονομάζει αυτό το συγκρότημα, “ευφυές βασίλειο ρομποτικής” (intelligent robotics kingdom) και φιλοδοξεί ότι θα του αποφέρει περίπου $4 δις στα επόμενα τρία με πέντε χρόνια.

Αν θυμάστε ήδη από τον Αύγουστο, η Foxconn είχε ανακοινώσει τη σταδιακή αύξηση των ρομποτικών “εργατών” στις κατασκευαστικές της μονάδες και την εγκαθίδρυη ολόκληρων αλυσίδων παραγωγής στις οποίες δεν θα πατα το πόδι του άνθρωπος. Πάντως, το καινούριο τεχνολογικό, ρομποτικό συγκρότημα των Ταϊβανών αναμένεται ότι θα δημιουργήσει περίπου 2.000 νέες θέσεις εργασίας.

Source:

Taipei, Oct. 29 (CNA) Hon Hai Precision Industry Co. Chairman Terry Gou signed a letter of intent with Taichung Mayor Jason Hu Saturday, confirming the company’s determination to build an intelligent robotics and automation equipment manufacturing hub in the Central Taiwan Science Park.

Από το 2001, ο διάσημος (...) συντάκτης τεχνολογίας Λάμπρος Γεωργογάλας καταπολεμά τον σκοταδισμό και την ημιμάθεια, διδάσκοντας στους Έλληνες συμπατριώτες του τα μυστικά της υψηλής τεχνολογίας. Κατόπιν βάναυσης απαγωγής από εξωγήινους, και ηρωϊκής απόδρασης, αισιοδοξεί πως θα γίνει κυρίαρχος του σύμπαντος.