Άνοδος για την HTC, πτώση για τη RIM


Τη στιγμή που τα smartphones της HTC κερδίζουν ολοένα έδαφος, τα Blackberry βυθίζονται ακόμη περισσότερο. Αυτά είναι, μεταξύ άλλων, τα αποτελέσματα της πιο πρόσφατης έρευνας που αφορά τα μερίδια αγοράς των smartphones στην Αμερική. Και φυσικά γνωρίζουμε ότι η αγορά τις Αμερικής επηρεάζει αποφασιστικά την εικόνα στις αγορές και των ανεπτυγμένων ευρωπαϊκών κρατών.

Έτσι λοιπόν, όσον αφορά το τρίτο τρίμηνο του 2011, η HTC αναρριχήθηκε στην κορυφή των κατασκευαστών διαθέτοντας πάνω από 5,7 συσκευές σε μεταπωλητές και καταστήματα. Προσέξτε ότι δεν μιλάμε για πωλήσεις στον τελικό καταναλωτή, αλλά για “shipments”, παραγγελίες δηλαδή χονδρικής που δεν περιλαμβάνουν τυχόν επιστροφές από αδιάθετο στοκ.

Έτσι λοιπόν η HTC κατάφερε να πλασαριστεί μπροστά από την Apple και τη Samsung, καθώς παρέχει πλέον ένα πλούσιο ρεπερτόριο από συκευές,τόσο high-end, όσο και φτηνές, budget. Ένας ακόμη λόγος της επιτυχίας είναι και η προσφορά μοντέλων με υποστήριξη των δικτύων 4G, τα οποία συγκεντρώνουν μεγάλο ενδιαφέρον στις ΗΠΑ. Η Apple βρέθηκε με τα νούμερά της πιο χαμηλά, κατέχοντας 25%, από το 31% που κατείχε την προηγούμενη περίοδο. Γι αυτό φταίει μάλλον η αναμονή ενόψει του καινούριου iPhone και απ’ ότι δείχνουν οι υψηλές πωλήσεις του iPhone 4S, μάλλον θα ανακάμψει. Έτσι η HTC έκλεισε την ψαλίδα στις 4 μονάδες, φτάνοντας το 21% της αγοράς.

Εκεί που τα έχουν άψει μαύρα είναι στην RIM, της οποίας τα Blackberry smartphones δεν τα πάνε καθόλου καλά. Η εταιρεία έπεσε για πρώτη φορά κάτω από το 10%, σημειώνοντας μια κάθετη βουτιά -58% σε σχέση με την προηγούμενη χρονιά. Ενώ πέρσι κατείχε το 1/4 της αγοράς, τέτοια εποχή, φέτος κατέχει μόλις το 9% και οι προβλέψεις είναι ακόμη πιο δυσοίωνες για το μέλλον.

Source:

HTC has become the top US smartphone hardware vendor by shipments, moving ahead of Samsung and Apple, while Research In Motion has fallen below 10 percent share of the US market after holding nearly a quarter of it just a year ago, according to Canalys.

Από το 2001, ο διάσημος (...) συντάκτης τεχνολογίας Λάμπρος Γεωργογάλας καταπολεμά τον σκοταδισμό και την ημιμάθεια, διδάσκοντας στους Έλληνες συμπατριώτες του τα μυστικά της υψηλής τεχνολογίας. Κατόπιν βάναυσης απαγωγής από εξωγήινους, και ηρωϊκής απόδρασης, αισιοδοξεί πως θα γίνει κυρίαρχος του σύμπαντος.