3120: Το δωμάτιο του μέλλοντος από Microsoft και Novotel

Microsoft-Novotel-Room_of_the_future_01.jpg.jpg

Μια απίθανη ευκαιρία δίνεται σε όσους θα τύχει να βρεθούν στο Παρίσι από σήμερα μέχρι τις 14 Φεβρουαρίου του 2012, και που ταυτόχρονα θεωρούν πως μπορούν να “χαρίσουν” €190 τη νύχτα για να ζήσουν μια μοναδική εμπειρία. Φυσικά, μιλάμε για μια μοναδική τεχνολογική, όπως ίσως καταλάβατε από τον τίτλο και τις εικόνες του θέματος, εμπειρία, και όχι κάποιου είδους… πρόστυχα μπαλέτα φρου-φρου ή shopping με εγκράτεια σε διάσημους οίκους μόδας. Μιλάμε, για την ακρίβεια, για το “Δωμάτιο 3120”, όπως ονομάζουν το από κοινού project τους η Microsoft και τα ξενοδοχεία Novotel.

Microsoft-Novotel-Room_of_the_future_02.jpg.jpg

Όποιος, λοιπόν, βρεθεί στο Novotel Vaugirard Montparnasse στο Παρίσι, μέχρι τις 14 Φεβρουαρίου του 2012 και αν έχει προβλέψει να “κλείσει θέση” (και μάλλον από ό,τι ακούγεται, δεν υπάρχει πια… καμία ελπίδα – το δωμάτιο “έχει κλείσει” από άλλους εις τον… αιώνα τον άπαντα), θα μπορέσει να μείνει για μια ή περισσότερες νύχτες στο “Δωμάτιο 3120”, το οποίο έχει τροποποιηθεί από κοινού από τις Microsoft και Novotel ώστε να αντικατοπτρίζει το -κατά τις ίδιες- “δωμάτιο του μέλλοντος”. Με τη διαφορά πως βρίσκεται “στο παρόν” και εμπεριέχει τεχνολογίες που, λίγο-πολύ, βρίσκονται ανάμεσα μας εδώ και τώρα.

Microsoft-Novotel-Room_of_the_future_03.jpg.jpg

Μέσα σε αυτό, λοιπόν, μπορεί κανείς να ψυχαγωγηθεί μέσω “interactive” (όπως λέμε “αλληλεπιδραστικής”) τηλεόρασης αλλά και… καθρέπτη, αφού σε αμφότερα χρησιμοποιείται η τεχνολογία του… Kinect! Ο βασικός χώρος (να πούμε “το καθιστικό”;!) έχει φυσικά και ένα Xbox 360 (slim βέβαια), με όλα τα αναμενόμενα θετικά που το συνοδεύουν (παιχνίδια, streaming ταινιών και εκπομπών), καθώς και ένα τραπέζι με την τεχνολογία surface της Microsoft, που μπορεί κανείς να χρησιμοποιήσει για να λάβει πληροφορίες για τα πέριξ, να χαζέψει στο Internet ή, φυσικά, να ακουμπήσει το διπλό γύρο-πίττα αφήνωντας το τζατζίκι να στάζει επιδεικτικά στην κατά τα άλλα πανάκριβη “επιφάνεια” του “τραπεζιού”.

Για περισσότερες πληροφορίες, κάντε μια επισκεψούλα στο επίσημο site του project, με ένα κλικ εδώ. Να προειδοποιήσουμε πως το πιθανότερο είναι με το δεύτερο κλικ να βρεθείτε σε… Γαλλική σελίδα, οπότε αν οι γνώσεις ξένων γλωσσών σας περιορίζονται στην Αγγλικήν, ίσως χρειασθείτε μια μικρή βοηθειούλα.

...γνωστός και ως Οδυσσέας Κουράφαλος, αρχικός υπεύθυνος για το unregistered. Συντάκτης, γραφίστας, "μαλτιμηντιάς", φανατικός της science fiction και των αστείων γατιών στου ιντερνέτ. "Δηλώνω graphics whore" (παίζω Ms. Pac-Man στο MAME με 2xSAL και το πρώτο Max Payne με FXAA antialiasing). Load "unreg*",8,1.