MOD ενεργοποιεί το “σφάξιμο παιδιών” στο Skyrim

Όταν εμείς σας τα λέγαμε πως “τα ηλεκτρονικά παίγνια είναι του Σατανά”, δεν μας ακούγατε! Να, λοιπόν, που ένα νέο MOD για το Skyrim του χαρίζει τη δυνατότητα να σφάζεις παιδιά! Ού, εξακόσα εξήντα επτά, the neighbour of the beast!

Τι πάει να πει “όταν ξεκληριζόταν μια ολόκληρη πόλη, δυο-τρια άτρωτα νιάναρα συνέχιζαν να τρέχουν πέρα-δώθε, καταστρέφοντας τον όποιο ρεαλισμό του παιχνιδιού”; Τα παιδιά δεν είναι εκ φύσεως άτρωτα σε μαχαιριές, ξόρκια, βάναυσες επιθέσεις δράκων; Για δες!

Πέρα από την όποια πλάκα, το Skyrim, όπως και σχεδόν όλοι οι τίτλοι που έχουν προηγηθεί (και που θα δούμε στο κοντινό μέλλον), έχουν απενεργοποιημένη την όποια δυνατότητα “να βλάψεις παιδιά” για τον απλό λόγο πως αυτό θεωρείται “απρεπές” στην Αμερικάνικη κοινωνία. Μα, παιδιά; Τι φταίνε τα παιδιά; Έτσι, οι περισσότεροι τίτλοι προσπαθούν να αποφύγουν τα φώτα της “κακής” δημοσιότητας και το χαρακτηρισμό του… “άμυαλου εξομοιωτή δολοφονιών” καθιστώντας όλα τα… νιάνιαρα που κινούνται στους κόσμους τους άτρωτα. Αυτό, όμως, οδηγεί στο προαναφερθέν προβληματάκι: “σπάει” τον όποιο ρεαλισμό.

Φαντασθείτε μια φρικιαστική σκηνή αγωνίας, φόβου, πανικού – αλλά και δράσης: ένας τεράστιος απειλητικός δράκος κατεβαίνει από τους ουρανούς και “ψήνει” ένα ολόκληρο χωριό. Όλοι γίνονται κάρβουνο. Όλοι, εκτός από τον μικρό Βασιλάκη και τη μικρή Αννούλα, που αγνοούν το κτήνος και συνεχίζουν να παίζουν κρυφτό ενώ γύρω τους τρέχουν φλεγόμενοι χωριανοί ουρλιάζοντας καθώς μετατρέπονται σε ψητά γουρουνόπουλα. Ε; Πώς;

Παραπλήσιες καταστάσεις ζουν οι gamers στα περισσότερα παιχνίδια, με τον όποιο ρεαλισμό και τους “κανόνες του κόσμου” να “σπάνε” όταν επί της οθόνης βρίσκεται ένα παιδί. “Think of the children!” λένε οι… υποκριτές συντηρητικοί Αμερικάνοι και καθιστούν κανόνα πως τα παιδιά πρέπει πάντα να είναι άτρωτα. Ευτυχώς, υπάρχουν και οι ανεξάρτητοι modders που σε ευέλικτους τίτλους όπως το Skyrim αναλαμβάνουν να… σώσουν την κατάσταση!

Το MOD για το οποίο ο λόγος, λοιπόν, απλά καθιστά τρωτά τα παιδιά που πεφιρέρονται στον κόσμο του Skyrim. Όχι, δεν υποχρεώνει τον παίκτη να… τα σφάζει, αλλά τα καθιστά το ίδιο “τρωτά” όπως και κάθε άλλο χαρακτήρα στο παιχνίδι. Το κατά πόσο αυτό είναι “κακό”, μπορούμε να το αφήσουμε στους… φανατικούς θρησκομανείς να το κρίνουν – εμείς θεωρούμε πως κάθε πλάσμα που κινείται στον κόσμο του παιχνιδιού πρέπει να διέπεται και από τους ίδιους κανόνες.

Φυσικά, δεν πιστεύουν το ίδιο όλοι, και έτσι είναι σχεδόν σίγουρο πως σύντομα θα… “αρχίσουν τα όργανα” για το Skyrim και θα αρχίσουμε να βλέπουμε ειδήσεις “για αυτό το βάναυσο παιχνίδι όπου ξεκληρίζεις ορφανοτροφεία”, η όπως αλλιώς αποφασίσουν να μεταφέρουν την είδηση “οι έγκριτοι δημοσιόγραφοι”. Ετοιμασθείτε..!

Source:

There’s trouble brewing in Skyrim, the recently released (and much-anticipated) role-playing game for PCs, the Xbox 360, and the PlayStation 3. But it doesn’t involve dragons – the game’s chief antagonists – or any other in-game baddie. It involves children.

...γνωστός και ως Οδυσσέας Κουράφαλος, αρχικός υπεύθυνος για το unregistered. Συντάκτης, γραφίστας, "μαλτιμηντιάς", φανατικός της science fiction και των αστείων γατιών στου ιντερνέτ. "Δηλώνω graphics whore" (παίζω Ms. Pac-Man στο MAME με 2xSAL και το πρώτο Max Payne με FXAA antialiasing). Load "unreg*",8,1.