Χακαρίστηκαν τα forums του Steam/της Valve. Αλλάξτε κωδικούς εδώ-και-τώρα!

Valve's Steam logo

Έχετε λογαριασμό στο Steam και συχνάζετε στα forums του, όπως και άπειροι άλλοι PC gamers; Όμορφα. Τρέξτε, λοιπόν, να αλλάξετε τον κωδικό που χρησιμοποιούσατε για να “μπαίνετε” σε αυτά – και αν ήταν κοινός με άλλες υπηρεσίες, μάλλον θα πρέπει να ορμήξετε και σε εκείνες και να δηλώσετε νέα passwords παντού το συντομότερο δυνατόν. Βλέπετε, τα forums του Steam έπεσαν θύμα hackers, και αν και από ό,τι φαίνεται δεν έχουν κλαπεί στοιχεία πιστωτικών καρτών ή άλλα “ευαίσθητα δεδομένα”, αφού τα περισσότερα ήταν κρυπτογραφημένα, μάλλον οι hackers έχουν στα χεράκια τους τουλάχιστον διευθύνσεις email και “ιστορικό αγορών”. Τα passwords, πάντως, είναι… δεδομένο πως τα έχουν “τσιμπήσει”.

Η “χακιά” αποκαλύφθηκε από τον ίδιο τον χερ κουμαντάτ της Valve, Gabe Newell, μέσω του παρακάτω μηνύματος:

Quote:

Τα forums μας του Steam έγιναν deface (Σημ.: “τους άλλαξαν την εμφάνιση χάκερς”) το απόγευμα της Κυριακής, 6 Νοεμβρίου. Αρχίσαμε να ερευνούμε το περιστατικό και βρήκαμε πως η εισβολή επεκτεινόταν και πέρα από τα forums του Steam.

Μάθαμε πως οι εισβολείς απέκτησαν πρόσβαση στη βάση δεδομένων του Steam, πέρα από τα ίδια τα forums. Σε αυτήν βρίσκονταν πληροφορίες ανάμεσα στις οποίες και ονόματα χρηστών, κρυπτογραφημένοι κωδικοί, αγορές τίτλων, διευθύνσεις emails, διευθύνσεις χρεώσεων και κρυπτογραφημένα στοιχεία πιστωτικών καρτών. Δεν έχουμε αποδείξεις πως κλάπηκαν από τους εισβολείς αριθμοί πιστωτικών καρτών ή πληροφορίες που να εκθέτουν τους χρήστες, ή πως “έσπασε” η προστασία των αριθμών των πιστωτικών καρτών ή των κωδικών. Ακόμη ερευνούμε το συμβάν.

Δεν έχουμε αποδείξεις για κακόβουλη χρήση πιστωτικών καρτών μέχρι τώρα. Πάραυτα θα πρέπει να προσέχετε τις κινήσεις και τους λογαριασμούς των πιστωτικών καρτών σας.

Αν και γνωρίζουμε πως μόνο ορισμένοι λογαριασμοί των forums έπεσαν θύμα της επίθεσης, όλοι οι χρήστες των forums απαιτείται να αλλάξουν τους κωδικούς τους την επόμενη φορά που θα συνδεθούν. Αν έχετε χρησιμοποιήσει τον κωδικό των Steam forums σας και σε άλλους λογαριασμούς, θα πρέπει να τον αλλάξετε και σε αυτούς.

Δεν έχουμε εντοπίσει λογαριασμούς στο ιδιο το Steam που να προσλήθηκαν από την επίθεση, και έτσι δεν σκοπεύουμε να επιβάλλουμε την αλλαγή κωδικών και σε αυτούς (που είναι διαφορετικοί από τους κωδικούς των forums). Πάραυτα, δεν θα ήταν κακή ιδέα να αλλάξετε και αυτούς τους κωδικούς, ειδικά αν ήταν ίδιοι με αυτούς που χρησιμοποιούσατε στα forums.

Θα ξανανοίξουμε τα forums το συντομότερο δυνατόν.

Λυπάμαι πραγματικά για το συμβάν, και ζητώ συγνώμη για την ταλαιπωρία.

Gabe.

Source:

While no evidence of credit card fraud has yet been evident, all Steam users will be required to change their passwords for the Steam forums

...γνωστός και ως Οδυσσέας Κουράφαλος, αρχικός υπεύθυνος για το unregistered. Συντάκτης, γραφίστας, "μαλτιμηντιάς", φανατικός της science fiction και των αστείων γατιών στου ιντερνέτ. "Δηλώνω graphics whore" (παίζω Ms. Pac-Man στο MAME με 2xSAL και το πρώτο Max Payne με FXAA antialiasing). Load "unreg*",8,1.