Τα… wtf mini games του Dynasty Warriors Next (στο PS Vita)

Dynasty_Warriors_Next_Minigames_001.jpg.jpg

Η Tecmo Koei αποκάλυψε νέες πληροφορίες για το τελευταίο μέλος της “οικογένειας” Dynasty Warriors, που αναπτύσσει για το διάδοχο του PSP, το PS Vita της Sony. Και είναι, αν μη τι άλλο, το… τελευταίο που θα περίμενε κανείς από τη σειρά!

Παραδοσιακά, τα Dynasty Warriors ήταν τίτλοι στους οποίους ο παίκτης διάλεγε έναν χαρακτήρα και εφορμούσε ανάμεσα σε ορδές αντιπάλων, σφάζοντας τους κατά δεκάδες με κάθε κίνηση του όπλου του, ενώ προσπαθούσε να καταλάβει κομβικά σημεία σε κάθε πίστα. Και αυτό θα είναι φυσικά το πρότυπο δράσης και στον επερχόμενο τίτλο. Μια σειρά mini games που θα τον συνοδεύουν, όμως, μάλλον… ξεφεύγουν αρκετά από αυτό τον τύπο παιχνιδιού. Και είναι εντελώς… “αλλού”!

Για παράδειγμα, το Musou Snap, που βλέπετε και σε δυο από τις εικόνες, θα επιτρέπει τη λήψη μιας φωτογραφίας μέσω της κάμερας του PS Vita, στην οποία θα ενσωματώνονται στοιχεία από τον κόσμο του παιχνιδιού. Όπως βλέπετε στην εικονούλα, ο επίδοξος gamer φαίνεται να έχει ορμήξει σε ένα… virtual γουρουνόπουλο, που πρόσθεσε “επάνω του” το παιχνίδι, ενώ αντίστοιχα θα μπορούν να προστεθούν άλλα αντικείμενα ή χαρακτήρες από τον τίτλο. Μαζί με αυτό, θα υπάρχει ένα mode… racing με άλογα (!), στο οποίο ο χαρακτήρας που έχει επιλέξει ο παίκτης θα πρέπει όχι απλά να οδηγήσει γρήγορα το άλογο του από ένα σημείο σε ένα άλλο, αλλά και να καθαρίζει το δρόμο από… ενοχλητικούς “περαστικούς”.

Dynasty_Warriors_Next_Minigames_002.jpg.jpg

Αρκετά διαφορετικό, το Iron Wall mode θα χρησιμοποιεί τους αισθητήρες αφής της κονσολίτσας για το… σαπάκιασμα των αντιπάλων, με νεύματα να αντιστοιχούν σε κινήσεις του χαρακτήρα και τις μετακινήσεις της κονσόλας να αντιστοιχούν σε υπερδυνατές special attacks. Ίσως ακόμη πιο αναπάντεχο από αυτά, ένα… FPS mode φέρνει στο νου ολίγη από Call of Duty σε πιο “κλασσικό Ιαπωνικό” setting, με το γυροσκόπιο του συστήματος να χρησιμοποιείται για τη στόχευση (αντί mouse / δεξιού μοχλού) και το οπίσθιο touchpad της κονσόλας να αναλαμβάνει τους ίδιους τους πυροβολισμούς.

Dynasty_Warriors_Next_Minigames_003.jpg.jpg

Τέλος, ένα ακόμη πιο αναπάντεχο… mind game θα καλεί τους παίκτες να συμπληρώσουν ημιτελείς χαρακτήρες kanji (τα γνωστά “ιδεογράμματα” των Ασιατικών γλωσσών), αν και μάλλον αυτό δεν θα το δούμε “οι υπόλοιποι” όταν ο τίτλος “ξεφύγει” από τη μαμά-Ασία και έρθει προς τα μέρη μας.

Source:

Tecmo Koei will be showing off some of the PlayStation Vita’s unique control inputs in its launch title, Dynasty Warriors Next. The game has a Yuugi Mode (Play Mode) with four mini games, all of which use the system’s touch controls and other features.

...γνωστός και ως Οδυσσέας Κουράφαλος, αρχικός υπεύθυνος για το unregistered. Συντάκτης, γραφίστας, "μαλτιμηντιάς", φανατικός της science fiction και των αστείων γατιών στου ιντερνέτ. "Δηλώνω graphics whore" (παίζω Ms. Pac-Man στο MAME με 2xSAL και το πρώτο Max Payne με FXAA antialiasing). Load "unreg*",8,1.