Πατέντα της Nintendo για οθόνες αφής στο Wii

Αν ΑΥΤΟ δεν είναι ο… απόλυτος τρόμος και η φρίκη όσον αφορά στα χειριστήρια, δεν γνωρίζουμε τι θα μπορούσε να είναι χειρότερο! Η Nintendo για ακόμη μια φορά αποδεικνύει πως “έχει χάσει τη μπάλα”. Μετά την διάθεση ενός expansion για το Nintendo 3DS που του προσθέτει δεύτερο αναλογικό μοχλό, παράλληλα όμως μετατρέπωντας την κατά τα άλλα “φορητή” κονσολίτσα σε… γκουμούτσα περιοπής, τώρα έρχεται να μας χαρίσει εφιάλτες στις ήδη ανήσυχες νύχτες μας με τη νέα πατέντα της σχετικά με το Wii.

Σε αυτήν περιγράφεται ένα είδος επέκτασης για τα Wiimotes, τα χειριστήρια του Wii, που όπως και το Plus addon που “έμπαινε στο κάτω τμήμα” τους χαρίζοντας τους αυξημένη ακρίβεια (πριν “ενσωματωθεί” σε αυτά, στις νεότερες εκδόσεις τους), μπορεί να “κουμπώσει” στα Wiimotes για να τα “αναβαθμίσει”. Τώρα, βέβαια, κατά πόσο είναι “αναβάθμιση” το “θα έχεις ένα παραλληλόγραμμο μαραφέτι στην άκρη του χειριστηρίου” δεν το γνωρίζουμε (ψέματα, το γνωρίζουμε: δεν είναι!), ενώ από ό,τι φάινεται και από τα σχετικά σχέδια, καταστρέφει πια ολοσχερώς το βασικότερο πλεονέκτημα των συγκεκριμένων χειριστηρίων: την απλότητα τους, τόσο σε εμφάνιση όσο και σε χρήση.

Εικάζεται πως η πατέντα της Nintendo γίνεται ώστε το Wii να μπορεί να παρουσιάσει -έστω, σε κάπως μειωμένη έκδοση- και κάποιους από τους τίτλους του επερχόμενου Wii U, του ακόλουθου του, που εξαρχής θα διαθέτει ένα “κεντρικό” χειριστήριο με οθόνη αφής. Από την άλλη, εναλλακτική θεωρία θέλει τα συγκεκριμένα Wiimotes να μην αφορούν στο Wii αλλά στο ίδιο το Wii U, ώστε πέρα από το “βασικό” χειριστήριο -μπορεί να αντιστοιχεί μονάχα ένα σε κάθε Wii U- να έχουν και οι υπόλοιποι παίκτες, σε multiplayer παιχνίδια, δυνατότητα χειρισμού με αφή.

Source:

The device works through the use of mirrors. Touching the pad causes an LED to light, and the beams from it bounce off a mirror to be interpreted by the controller as positional information. Keeping your hands off the pad cause the Wii Remote to function normally.

...γνωστός και ως Οδυσσέας Κουράφαλος, αρχικός υπεύθυνος για το unregistered. Συντάκτης, γραφίστας, "μαλτιμηντιάς", φανατικός της science fiction και των αστείων γατιών στου ιντερνέτ. "Δηλώνω graphics whore" (παίζω Ms. Pac-Man στο MAME με 2xSAL και το πρώτο Max Payne με FXAA antialiasing). Load "unreg*",8,1.