Οι Ιάπωνες δεν ενδιαφέρονται για Wii U και PS Vita

Μπορεί αρκετοί φανατικοί gamers να περιμένουν πώς και πώς το PS Vita, “το επόμενο PSP” που θα μας επιτρέψει να έχουμε παιχνίδια επιπέδου “κανονικής κονσόλας” στο τσεπάκι μας (όπως και ο πρόγονος του), αλλά και το Wii U, τον συνεχιστή του Wii από τη Nintendo, που δείχνει πως, επιτέλους, θα συνδυάσει το “casual” της πρώτης κονσόλας με λιγάκι πιο “hardcore” λογική όσον αφορά στους τίτλους του, αλλά… Οι Ιάπωνες πέρα βρέχει!

Έρευνα από την Ιαπωνική εταιρεία ερευνών Goo Research έδειξε πως μόλις ένα 10% των gamers εκ Ιαπωνίας σκοπεύουν να ασχοληθούν με τις νέες κονσόλες των Sony/Nintendo, από ένα δείγμα 1083 ερωτηθέντων. Ένα 9,4% δήλωσε πως θέλει το Wii U με ένα 36,1% να ενδιαφέρεται μεν για αυτό αλλά να μην σκοπεύει και να το αγοράσει. Το 54,5% δεν ενδιαφέρεται καθόλου για την επερχόμενη κονσολίτσα της Nintendo.

Όσον αφορά στο PS Vita, η κατάσταση είναι πάνω-κάτω η ίδια: ένα 10,2% δηλώνει ενδιαφέρον, ένα 35,2% ενδιαφέρεται μεν, “δεν σκοπεύει να αγοράσει” δε, και ένα 54,6% δεν έχει το παραμικρό ενδιαφέρον για την κονσολίτσα που μέχρι πρόσφατα ήταν γνωστή ως “PSP 2”.

Ody's thoughts

Όσο για εμάς, τους “εκτός Ιαπωνίας”, ακόμη και αν “δηλώνουμε ενδιαφέρον”, έτσι που είναι η οικονομική κατάσταση, μάλλον θα… μείνουμε με το ενδιαφέρον και μόνο!

Source:

A study from Japanese research group Goo Research has conducted that roughly 10% of Japanese gamers are interested in getting either a PlayStation Vita or Wii U at launch.

...γνωστός και ως Οδυσσέας Κουράφαλος, αρχικός υπεύθυνος για το unregistered. Συντάκτης, γραφίστας, "μαλτιμηντιάς", φανατικός της science fiction και των αστείων γατιών στου ιντερνέτ. "Δηλώνω graphics whore" (παίζω Ms. Pac-Man στο MAME με 2xSAL και το πρώτο Max Payne με FXAA antialiasing). Load "unreg*",8,1.