Κανένα πρόβλημα η πειρατεία για τη Valve κατά τον Newell

Ο Gabe Newell της Valve φαίνεται καταχαρούμενος με την υπηρεσία του, Steam, αφού ίσως είναι η μοναδική στον πλανήτη που -τουλάχιστον κατά τον ίδιο- δεν έχει κανένα απολύτως πρόβλημα με την πειρατεία! Όπως, βέβαια, σωστά είπε ο ίδιος…

Quote:

Αν ένας πειρατής παρέχει ένα προϊόν σε οποιοδήποτε σημείο του κόσμου, 24 ώρες του 24ωρο, όλη την εβδομάδα, που μπορείς να το αγοράσεις απευθείας από την άνεση του υπολογιστή σου, και ο νόμιμος πάροχος του σου λέει πως είναι “κλειδωμένο ανά περιοχή” (Σημ.: δηλαδή “πωλείται μόνο στην Αμερική και όχι στην Ευρώπη ή την Ασία”, ή κάτι παραπλήσιο), θα φτάσει στη δική σου χώρα σε 3 μήνες μετά την κυκλοφορία στην Αμερική, και θα μπορείς να το αγοράσεις μόνο από ένα “υλικό” κατάστημα (Σημ.: εννοεί “όχι e-Shop, όχι online”), τότε η υπηρεσία που παρέχει ο πειρατής είναι πιο πολύτιμη.

Και ιδού ένας άνθρωπος που… “το έχει πιάσει το νόημα” όσον αφορά στις πωλήσεις παιχνιδιών – και το αν έχει δίκιο φαίνεται από τη θέση που κατέχει το Steam έναντι όλων των ανταγωνιστών του: πρώτο και με μακράν τεράστια διαφορά!

Quote:

Οι περισσότερες λύσεις DRM (Σημ. Digital Rights Management, αυτές που “περιορίζουν” τους τίτλους “για να μην αντιγράφονται”/”για προστασία των πνευματικών δικαιωμάτων”) μειώνουν την αξία του προϊόντος είτε περιορίζοντας το πώς μπορεί να το χρησιμοποιήσει ο καταναλωτής είτε δημιουργώντας αβεβαιότητα. Στόχος μας είναι να παράσχουμε υπηρεσίες με μεγαλύτερη αξία από αυτές των πειρατών, και σε αυτό τα έχουμε καταφέρει αρκετά καλά ώστε η πειρατεία να έχει καταλήξει να μην αποτελεί πρόβλημα για την εταιρεία μας.

Τα ακούνε/διαβάζουν όλα αυτά οι υπόλοιποι του χώρου; Ubi; Θυμάσαι τον πανικό με το κλείδωμα του Assassin’s Creed, που όσοι το είχαν αγοράσει νόμιμα δεν μπορούσαν να το παίξουν “γιατί είχαν πέσει οι servers όπου πιστοποιούταν η γνησιότητα του”, ενώ οι πειρατές ήδη… το τελείωναν; Ε, Ubi; Χελόου; Ένυουαν;

Source:

Gabe Newell feels Steam no longer has to compete with pirates thanks to the quality of its service.

...γνωστός και ως Οδυσσέας Κουράφαλος, αρχικός υπεύθυνος για το unregistered. Συντάκτης, γραφίστας, "μαλτιμηντιάς", φανατικός της science fiction και των αστείων γατιών στου ιντερνέτ. "Δηλώνω graphics whore" (παίζω Ms. Pac-Man στο MAME με 2xSAL και το πρώτο Max Payne με FXAA antialiasing). Load "unreg*",8,1.