Και σε FPS το Dead Space

Dead_Space_Wallpaper_by_R1FL3.jpg.jpg

Μπορεί να μην έχει γνωρίσει την τεράστια επιτυχία που θα ήθελε η Electronic Arts, αλλά το Dead Space έχει καταφέρει να αποδείξει πως “αξίζει ως φίρμα” αφού ήδη πλησιάζει ο τρίτος τίτλος της σειράς, ενώ παράλληλα έχουν κυκλοφορήσει ένα on-rails shooter (“αυτά που δεν κινείς τον χαρακτήρα μα απλά σημαδεύεις και πυροβολείς”) για Wii και PS3 και μια animated ταινία. Και αυτό το αναγνωρίζει η Electronic Arts που, από ό,τι φαίνεται, θα δοκιμάσει να επεκτείνει το σύμπαν του Dead Space και προς… ας πούμε “άλλες κατευθύνσεις”.

Από ό,τι λέγεται, λοιπόν, η Electronic Arts είπε στην ομάδα ανάπτυξης των Dead Space πως θα πρέπει να βρει τρόπους να κάνει τη σειρά μεγαλύτερη και καλύτερη, με αποτέλεσμα να αρχίσει να “ψήνει” ένα νέο Dead Space… FPS! Και ενώ αυτό μπορεί να φαίνεται λογικό -γιατί όχι;- η κατάσταση αρχίζει να… ξεφεύγει όταν αποκαλύπτωνται περισσότερα σχέδια της Electronic Arts. Και όμως, δεν είναι… ανέκδοτο!

  • Dead Space flight simulator: Πιλοτάρεις διαστημόπλοια. Στο σύμπαν του Dead Space. Αλλά δεν βγαίνεις από αυτά. Εκεί. Μέσα. Είπαμε, “flight simulator”.
  • Dead Space Uncharted: Διότι το Uncharted πουλάει, ενώ το Dead Space “δεν” (τουλάχιστον σε άμεση σύγκριση).

Και παρά τις φήμες που ήθελαν το Dead Space να έχει ακυρωθεί, ο “insider” που έδωσε όλες αυτές τις πληροφορίες στο γνωστό site Kotaku ανέφερε πως ναι μεν αντιμετώπισε δυσκολίες αλλά η ανάπτυξή του συνεχίζει κανονικά.

Source:

With 2008 survival horror third-person shooter Dead Space, EA created a hit title. Dead Space went on to spawn a sequel, a rail-shooter spin-off and a puzzle game, animated films, comic books, and a novel. But according to one insider, EA is just getting started.

...γνωστός και ως Οδυσσέας Κουράφαλος, αρχικός υπεύθυνος για το unregistered. Συντάκτης, γραφίστας, "μαλτιμηντιάς", φανατικός της science fiction και των αστείων γατιών στου ιντερνέτ. "Δηλώνω graphics whore" (παίζω Ms. Pac-Man στο MAME με 2xSAL και το πρώτο Max Payne με FXAA antialiasing). Load "unreg*",8,1.