Η Rockstar μας προϊδεάζει για το GTA V

Και μετά την επίσημη αποκάλυψη του trailer του, η Rockstar έσπευσε να παράσχει κάποιες πρόσθετες επισημάνσεις σχετικά με το πολυαναμενόμενο Grand Theft Auto V.

  • Το GTA V θα είναι “το μεγαλύτερο από όλα τα GTA” κατά την ίδια τη Rockstar.
  • Η δράση όντως θα εξελίσσεται στο Los Santos, αλλά δεν θα περιλαμβάνονται όλες οι περιοχές που γνωρίσαμε στο Grand Theft Auto: San Andreas. Ακόμη και έτσι, όμως, “θα είναι το μεγαλύτερο GTA που είδαμε μέχρι σήμερα”. Δεν έχει αποκαλυφθεί το ποιές, ακριβώς, περιοχές θα συμπεριλαμβάνονται σε αυτό, πέρα από την ίδια τη San Andreas (η εκδοχή της Rockstar για μια “εναλλακτική Southern California”) και… “τα πέριξ” (ως εκεί φτάνει η “επίσημη ενημέρωση” για τον τίτλο).
  • Η ιστορία του παιχνιδιού θα εστιάζει “στο κηνύγι του παντοδύναμου δολαρίου”, ενώ θα μεταφέρει το καθιερωμένο πια βασισμένο-σε-αποστολές αλλά που εξελίσσεται σε “ανοικτό κόσμο” gameplay των προγόνων του σε μια “εντυπωσιακή νέα κατεύθυνση”.
  • Το online multiplayer όντως επιστρέφει.
  • Δεν έχουν ανακοινωθεί ακόμη πλατφόρμες και ημερομηνία διάθεσης.

Και αφού όσα είδαμε χθες τελικά αποδείχθηκαν αληθινά, μάλλον έχουμε ήδη -ποιός θα το περίμενε, “από τα forums του 4chan”!- περισσότερες πληροφορίες για τον τίτλο! Για περισσότερα στοιχεία, μπορείτε απλά να καταφύγετε σε εκείνο το θεματάκι μας – διότι, ανάθεμα, σε 5 στα 5 “έπεσε μέσα” ο… φημολογούμενος “insider”! Γιατί όχι και στα υπόλοιπα;

Ody's thoughts

Μικρή επισήμανση για όποιον… “χάθηκε” με τις πόλεις στον κόσμο του GTA: το Los Santos είναι υποπεριοχή του San Andreas, και άρα οι χθεσινές πληροφορίες που αναφέραμε όντως “έχουν πέσει μέσα”! Μπορεί να φαίνεται λάθος που η πηγή ανέφερε ότι “η δράση θα εξελίσσεται στο San Andreas μα θα ξεκινά από το Los Santos”, αλλά αν το σκεφθείτε, η επίσημη ανακοίνωση της Rockstar λέει το ίδιο πράγμα αλλά… ανάποδα: “η δράση θα εξελίσσεται στο Los Santos και σε κάποιες από τις γύρω περιοχές” (που, ουσιαστικά, “συμπεριλαμβάνονται στο San Andreas”. Προφανώς ο λόγος που δεν αναφέρει “η δράση εξελίσσεται στο San Andreas” είναι διότι το GTA V, παρά το μεγαλύτερο μέγεθος του, θα “απλώνεται” σε μικρότερη “γεωγραφική έκταση” από ό,τι ο πρόγονος του.

Source:

Rockstar has confirmed Grand Theft Auto 5 will be set in GTA: San Andreas’ Los Santos, a present day, fictional version of Los Angeles.

...γνωστός και ως Οδυσσέας Κουράφαλος, αρχικός υπεύθυνος για το unregistered. Συντάκτης, γραφίστας, "μαλτιμηντιάς", φανατικός της science fiction και των αστείων γατιών στου ιντερνέτ. "Δηλώνω graphics whore" (παίζω Ms. Pac-Man στο MAME με 2xSAL και το πρώτο Max Payne με FXAA antialiasing). Load "unreg*",8,1.