Η EA θέλει το Origin “αποκλειστικό δίκτυο” του Wii U


Φήμες θέλουν την Electronic Arts να πιέζει για την υϊοθέτηση του gaming δικτύου της, Origin, ως μοναδικής -όπως λέμε “αποκλειστικής- λύσης του είδους στην επερχόμενη κονσόλα της Nintendo, Wii U. Με μια τέτοια κίνηση η Electronic Arts ουσιαστικά θα “κλειδώσει” τον ανταγωνισμό εκτός της κονσόλας, “ανταγωνισμό” με ονόματα όπως το Steam της Valve.

Αν τα καταφέρει, και βέβαια με την προϋπόθεση πως το Wii U θα γνωρίσει αρκετή επιτυχία, η Electronic Arts θα κερδίσει και ένα σημαντικό πλεονέκτημα έναντι του ανταγωνισμού, αφού… και να θέλουν, οι gamers στο Wii U δεν θα μπορούν να επιλέξουν κάποια άλλη πλατφόρμα – και “οτιδήποτε multiplayer” στην κονσόλα, καθώς και η διάθεση “περιεχόμενου” αλλά και η χρήση “δικτυακών προστασιών/κλειδωμάτων a la Steam” θα περιορίζεται αποκλειστικά στο δίκτυο που θα ελέγχει αυτή.

Αυτό, βέβαια, μπορεί να καταλήξει και να είναι σημαντικό μειονέκτημα για το ίδιο το Wii U, κοστίζοντας του σε τίτλους. Κατά πόσο μια εταιρεία που ανταγωνίζεται την Electronic Arts, π.χ. η Ubisoft, θα δεχτεί να χρησιμοποιήσει την πλατφόρμα του ανταγωνιστή της για τη διάθεση των τίτλων της σε μια συγκεκριμένη κονσόλα; Μια πλατφόρμα που δεν θα ανοίκει “στο δημιουργό της κονσόλας”, που σχεδόν πάντα αντιμετωπίζεται ως “ουδέτερος”, αλλά στον… οχτρό της; Γιατί να μην προτιμήσει να “ξεγράψει” εντελώς το Wii U και να κυκλοφορήσει τους τίτλους της σε μια άλλη κονσόλα, όπου δεν θα είναι αναγκασμένη να “εξαρτάται” από αυτόν που, κατά τα άλλα, προσπαθεί να… “ξεκάνει”;

Source:

EA is rumored to be pushing hard to make Origin the exclusive online platform for the upcoming Nintendo Wii U.

...γνωστός και ως Οδυσσέας Κουράφαλος, αρχικός υπεύθυνος για το unregistered. Συντάκτης, γραφίστας, "μαλτιμηντιάς", φανατικός της science fiction και των αστείων γατιών στου ιντερνέτ. "Δηλώνω graphics whore" (παίζω Ms. Pac-Man στο MAME με 2xSAL και το πρώτο Max Payne με FXAA antialiasing). Load "unreg*",8,1.