Διαφορετικά μοντέλα για το Xbox 720

Μπορεί να παραμένει για την ώρα μια φήμη, αλλά όπως λένε, “όπου υπάρχει καπνός υπάρχει και φωτιά”. Και νέο… λάδι στη φωτιά των φημών του επερχόμενου Xbox 720, όπως είναι το μέχρι τώρα φημολογούμενο όνομα του, ρίχνουν οι νέες φήμες πως θα κυκλοφορήσει αρχικά σε τουλάχιστον δυο δραστικά διαφορετικά μοντέλα – περίπου όπως το “τωρινό” Xbox 360, αν και… όχι ακριβώς.

Η δεύτερη από τις δυο εκδόσεις θα είναι αυτή που θα θυμίζει το τωρινό Xbox 360: μια “συσκευή” που θα απευθύνεται περισσότερο στους gamers, με ενσωματωμένο (ή έστω, “συνοδεία μεν αλλά ανανεωμένο”) το Kinect, αλλά και backwards compatibility με το Xbox 360 (δηλαδή, “θα μπορεί να παίζει και τους τίτλους της υπάρχουσας κονσόλας”).

Η πρώτη εκδοχή είναι όμως και η πιο ενδιαφέρουσα, αφού μιλάμε για κάτι παραπλήσιο με την “arcade” εκδοχή του Xbox 360, μια “βασική” διαρρύθμιση που όμως, και εδώ είναι το πρωτότυπο, δεν θα απευθύνεται αποκλειστικά σε gamers! Από ό,τι φαίνεται, η Microsoft θα συνεχίσει με το Xbox 720 αυτό που ξεκίνησε με το Metro Interface των Windows Phone 7, ενώ η προσέγγιση ταιριάζει με τις φήμες πως “θέλει να βάλει τα Windows 8 παντού – σε σημείο που θα αποτελούν το λειτουργικό του επόμενο Xbox της”, αφού δείχνει τη μετατροπή της φίρμας “Xbox” από “φίρμα-που-έχει-να-κάνει-με-παιχνίδια” σε “φίρμα-που-έχει-να-κάνει-με-την-ψυχαγωγία-γενικότερα”.

Άξιο σημείωσης πως και η Sony κάνει ακριβώς το ίδιο με το “ονοματάκι” PlayStation – αφού έχει ήδη κυκλοφορήσει “PlayStation κινητό, PlayStation τηλεόραση”… Και ενώ αμφότερες παλεύουν να εδραιώσουν “το όνομα τον κονσολών τους ως λύσεις ψυχαγωγίας γενικότερα”, στην άλλη άκρη η Nintendo κυκλοφορεί κάθε κονσόλα της με διαφορετικό όνομα, μεμοναδική “ενιαία φίρμα” της το “DS”.

Source:

Over the last year rumours about next generation consoles have been flying back and forth around various websites on the internet, however this latest report does sound slightly more promising. It is concerning the Xbox 720 and according to the latest reports from Digital Foundry on GamesIndustry.biz, Microsoft are planning on a similar release idea to the 360 where more than one model will be avaliable.

...γνωστός και ως Οδυσσέας Κουράφαλος, αρχικός υπεύθυνος για το unregistered. Συντάκτης, γραφίστας, "μαλτιμηντιάς", φανατικός της science fiction και των αστείων γατιών στου ιντερνέτ. "Δηλώνω graphics whore" (παίζω Ms. Pac-Man στο MAME με 2xSAL και το πρώτο Max Payne με FXAA antialiasing). Load "unreg*",8,1.