Απολύσεις για την Silicon Knights

Σε μια δύσκολη περίοδο για την οικονομία, ένα από τα θύματα της κρίσης φαίνεται να είναι η Silicon Knights, που μας έχει δώσει αρκετούς σημαντικούς τίτλους μέχρι σήμερα – ξεχωρίζουμε τα Legacy of Kain, Eternal Darkness: Sanity’s Requiem και το πρόσφατο X-Men: Destiny.

Φήμες θέλουν τη Silicon Knights να έχει “διώξει κόσμο” μαζικά, έχοντας μείνει με μια βασική ομάδα 25 ατόμων. Το άσχημο είναι πως η εταιρεία είχε λάβει κρατική επιχορήγηση για να “επεκταθεί”, όρος στον οποίο συμπεριλαμβανόταν και το “να προσλάβει περισσότερο κόσμο”. Παράλληλα -λέγεται πως- στελέχη της έχουν αρχίσει να ανανεώνουν τα προφίλ τους στο LinkedIn και να “αναζητούν νέες επαφές”, κάτι που μάλλον σημαίνει πως άλλο ένα από τα “κλασσικά” studios… “πάει για φούντο”, για να το αναφέρομεν εις την λαϊκήν. Κρίμα.

Άξιο σημείωσης πως το studio “είχε μπει χοντρά μέσα” με την κυκλοφορία του υπεραισιόδοξου Too Human, ενός action RPG για τα PS3 και Xbox 360, το οποίο κατέληξε να μοιάζει εντελώς ανούσιο, ενώ συνοδευόταν και από άκρως ενοχλητικά “κουσουράκια” (όπως λέμε bugs).

Source:

The developer behind Eternal Darkness and Too Human has reportedly been the victim of a mass layoff. Sources close to the story say that only a skeleton crew of 25 employees remain at their posts, despite the fact that the company had only just recently received three separate grants from Canadian government sources.

...γνωστός και ως Οδυσσέας Κουράφαλος, αρχικός υπεύθυνος για το unregistered. Συντάκτης, γραφίστας, "μαλτιμηντιάς", φανατικός της science fiction και των αστείων γατιών στου ιντερνέτ. "Δηλώνω graphics whore" (παίζω Ms. Pac-Man στο MAME με 2xSAL και το πρώτο Max Payne με FXAA antialiasing). Load "unreg*",8,1.