“Τα Χριστούγεννα θα γίνει πανικός με τα smartphones” μας ενημερώνει η Google

H Google ανακοίνωσε ποιές εκτιμά πως θα είναι οι τάσεις της αγοράς για το τέλος του 2011, και από ό,τι φαίνεται -τουλάχιστον σύμφωνα με την ίδια- ο κόσμος “θέλει κινητά” – ή, τουλάχιστον, χρησιμοποιεί όλο και περισσότερο τα smartphones του για τις αναζητήσεις που σχετίζονται με το shopping.

Σε Δελτίο Τύπου της η Google αναφέρει πως παρατήρησε αύξηση της τάξης του 29% σε αναζητήσεις που σχετίζονται με τα ψώνια, ενώ υποστηρίζει πως το “mobile” θα είναι το φετεινό… “θαύμα των Χριστουγέννων”! Σύημφωνα πάντα με την ίδια, η Σιγκαπούρη βρίσκεται στην πρώτη θέση όσον αφορά στη χρήση smartphones, με την Αυστραλία να την ακολουθεί. Με σημαντική απόσταση, όμως, αφού τα ποσοστά χρήσης smartphones σε αυτήν κυμαίνονται κάτω του μισού σε σχέση με την πρωταθλήτρια Σιγκαπούρη.

Ως το τέλος του 2011, περισσότεροι από το 50% των ενήλικων Αυστραλών θα έχει smartphone, αλλά δεν διευκρινίζεται αν αυτό θα βασίζεται στο δικό της λειτουργικό σύστημα, το Android. Αρκετό ενδιαφέρον έχει και το ότι το 80% των διαφημιζόμενων μέσω της υπηρεσίας της ίδιας, AdWords, δεν διαθέτει “mobile friendly” site, από το οποίο και εκτιμά πως θα τους χάριζε μέχρι και 25% περισσότερες πωλήσεις. Την άποψη της υποστηρίζει έρευνα της εταιρείας IPSOS που έδειξε πως ένας στους πέντε Αυστραλούς έχει χρησιμοποιήσει το smartphone του για να ολοκληρώσει κάποια αγορά.

Στην Ελλάδα υποθέτουμε πως τα smartphones εξακολουθούν να χρησιμοποιούνται κυρίως για όχι-και-τόσο-έξυπνες τηλεφωνικές κλήσεις “προς τα κολλητάρια” και μανιακές επιθέσεις των αγκρυμπέρντζ.

Source:

It’s already coming up to that time of the year, advertisers are getting ready, and you could almost ​get your Christmas tree out and get away with it. Google has announced today their Christmas retail trends for 2011, and the company claims that they’ve seen a 220% jump in shopping searches coming from smartphones.

...γνωστός και ως Οδυσσέας Κουράφαλος, αρχικός υπεύθυνος για το unregistered. Συντάκτης, γραφίστας, "μαλτιμηντιάς", φανατικός της science fiction και των αστείων γατιών στου ιντερνέτ. "Δηλώνω graphics whore" (παίζω Ms. Pac-Man στο MAME με 2xSAL και το πρώτο Max Payne με FXAA antialiasing). Load "unreg*",8,1.