Ο υπολογιστής των Αντικυθήρων… στον καρπό μας, από την Hublot!

Η Ελβετική Hublot, γνωστή για τα ποιοτικά ρολόγια χειρός που κατασκευάζει, αποφάσισε να κατασκευάσει ένα αν μη τι άλλο πρωτότυπο μοντέλο, που όλως περιέργως… δεν είναι “ρολόϊ”. Όχι με την τυπική έννοια του όρου. Αντίθετα, πρόκειται για μια πιστή ανάπλαση του περίφημου μηχανισμού των Αντικυθήρων, του πρώτου αναλογικού υπολογιστή του πλανήτη -που, για δες, κατασκεύασαν “οι αρχαίοι μας πρόγονοι”- σε… μινιατούρα!

Ο μηχανισμός των Αντικυθήρων, όπως αποκαλύφθηκε μετά από χρόνια μελετών του και πλήθος τεχνολογιών που χρησιμοποιήθηκαν για την ανάλυση του, είναι ένα πανέξυπνο “κατασκεύασμα” που μπορεί να υπολογίζει τη θέση άστρων και πλανητών μονάχα με το γύρισμα ενός μοχλού. Το ίδιο ακριβώς μπορεί να κάνει και το “ρολόϊ” της Hublot, έχοντας συμπυκνώσει την τεχνογνωσία των… αρχαίων Ελλήνων, με επίσης απόλυτα αναλογικό τρόπο, σε μια… σπιθαμή! Και ως… bonus, τον “αναβάθμισαν” με ένα πρόσθετο συστηματάκι, ώστε να μπορεί να κάνει και αυτό που θα περίμενε κανείς από ένα τέτοιο gadget: να “λέει την ώρα”!

Η Hublot, (δικαιολογημένα) περήφανη για το κατόρθωμα της, παρουσίασε το παρακάτω σχετικό βιντεάκι. Θαυμάστε το:

Source:

Hublot’s engineers encountered issues they have never had to deal with in traditional watchmaking

...γνωστός και ως Οδυσσέας Κουράφαλος, αρχικός υπεύθυνος για το unregistered. Συντάκτης, γραφίστας, "μαλτιμηντιάς", φανατικός της science fiction και των αστείων γατιών στου ιντερνέτ. "Δηλώνω graphics whore" (παίζω Ms. Pac-Man στο MAME με 2xSAL και το πρώτο Max Payne με FXAA antialiasing). Load "unreg*",8,1.