Νέο, καλύτερο toolkit από την ARM, για καλύτερη ανάπτυξη καλύτερων εφαρμογών σε ένα καλύτερο Android. Καλύτερα.

Οι περισσότερες εφαρμογές στο Android αναπτύσσονται σε γλώσσα JAVA, που όσο να’ ναι, δεν φημίζεται και για τις επιδόσεις της – τουλάχιστον, όχι σε άμεση σύγκριση με τη C και τον “native κώδικα” που έχει γραφτεί ειδικά για μια συσκευή. Βλέπετε, η JAVA λειτουργεί “αφαιρετικά”: όπως συμβαίνει με το JAVA Runtime στους υπολογιστές, έτσι και στον κόσμο του Android εμπεριέχεται μια παραπλήσια λύση που αναλαμβάνει να “μεταφράζει” τον κώδικα των εφαρμογών που έχει γραφτεί σε JAVA σε “τοπικό κώδικα” που “καταλαβαίνει” κάθε διαφορετική συσκευή. Είναι το αντίστοιχο του να έχεις έναν μόνιμο “μεταφραστή” να αποδίδει όσα “του λες” (σε JAVA) σε άτομα που “μιλούν διαφορετικές γλώσσες” (σε όλες τις συσκευές με Android που εμπεριέχουν διαφορετικό hardware). Τώρα, η ARM ανακοίνωσε τη διάθεση του νέου της Development Studio 5 (SD-5) Community Edition (CE) για τις συσκευές με Android.

Μέσα από το δωρεάν αυτό πακέτο οι επίδοξοι developers θα μπορούν να αναπτύσσουν κώδικα που “θα χτυπά απευθείας” στα τσιπάκια ARM που εμπεριέχονται στις περισσότερες συσκευές του είδους, με αποτέλεσμα εφαρμογές που λειτουργούν μέχρι και τέσσερις φορές γρηγορότερα από ό,τι αν είχαν γραφτεί σε JAVA. Μέσα από αυτό θα μπορεί κανείς να δει πληροφορίες για τον επεξεργαστή και να γράψει κώδικα σε JAVA, C και C++, ενώ εμπεριέχει και έναν γραφικό debugger.

Ίσως ακόμη χρησιμότερη προσθήκη είναι αυτή του ARM Streamline Performance Analyzer, που θα συλλέγει πληροφορίες για τις επιδόσεις του λειτουργικού συστήματος, διευκολύνοντας τον εντοπισμό “κακοπρογραμματισμένων” τμημάτων σε μια εφαρμογή, που οδηγούν σε περιττή ανάλωση πόρων και, άρα, καθυστερήσεις.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επισκεφθείτε το επίσημο site της λύσης, με ένα κλικ εδώ.

Source:

Today, ARM announced their new Android development toolkit, Development Studio 5 (DS-5) Community Edition (CE). The free software will let Android developers create applications that can run up to four times faster than Java code on Android. What makes it unique compared to the SDK and NDK development tools is that DS-5 CE will help developers to be more energy efficient in terms of performance.

...γνωστός και ως Οδυσσέας Κουράφαλος, αρχικός υπεύθυνος για το unregistered. Συντάκτης, γραφίστας, "μαλτιμηντιάς", φανατικός της science fiction και των αστείων γατιών στου ιντερνέτ. "Δηλώνω graphics whore" (παίζω Ms. Pac-Man στο MAME με 2xSAL και το πρώτο Max Payne με FXAA antialiasing). Load "unreg*",8,1.