“Μπούκωσε” η Siri του iPhone 4S!

Αρκετοί χρήστες εις τας Αμερικάς ανέφεραν πως η Siri, η γνωστή πια εφαρμογή αναγνώρισης φωνής και τεχνητής ευφυίας (χα…χα-χα) που εμπεριέχεται στο iPhone 4S παρουσίασε προβλήματα στη λειτουργία της χθες – για σήμερα, δεν το γνωρίζουμε. Σε ερωτήματα τους, η Siri απαντούσε το αντίστοιχο του “I can’t do that, Dave” που μάθαμε από το 2001: A Space Odyssey. Καλά, αστειευόμαστε, το πραγματικό μήνυμα ήταν “Sorry, I am having trouble connecting to the network”.

Βλέπετε, η Siri απαιτεί για την εύρυθμη λειτουργία της να υπάρχει πρόσβαση στο Internet. Λόγω του μεγάλου αριθμού χρηστών της, ο server της Apple που είναι υπεύθυνος για την επικοινωνία με τη Siri μάλλον… “μπούκωσε” και άρχισε να “αρνείται αιτήματα επικοινωνίας”, με αποτέλεσμα η Siri να… “βγει off”.

Φυσικά, τα όποια προβλήματα στη λειτουργία της δεν είναι κατακριτέα, το αντίθετο, μάλλον είναι και αναμενόμενα, αφού και η Apple επίσημα την χαρακτηρίζει ως “beta”, ως μια “δοκιμαστική έκδοση” της τεχνολογίας (και της υποδομής της) που ακόμη δεν μπορεί να χαρακτηριστεί απόλυτα ώριμη. Ακόμη και έτσι, όμως, μάλλον ένα τέτοιο πρόβλημα δεν θα το περίμενε κανείς από μια εταιρεία που φημίζεται για το ότι τα προϊόντα της δεν παρουσιάζουν προβλήματα.

Ody's thoughts

…εκτός αν μιλάμε για τα τηλέφωνα της και την κεραία τους. Ή το χρώμα που ξέβαφε σε κάποια παλιά Macbook Air. Ή τα κολλήματα των ακόμη παλαιότερων “οι-φανατικοί-οπαδοί-μας-λένε-πως-δεν-κολλάμε-ποτέ” Mac. Ή το ταχύτατο άδειασμα της μπαταρίας των παλαιότερων iPhone εξαιτίας του iOS 5. Ή…

Source:

It seems there’s another glitch with the iPhone 4S. Siri, Apple’s voice assistant service for the iPhone 4S, is experiencing an outage in locations throughout the country, according to various reports.

...γνωστός και ως Οδυσσέας Κουράφαλος, αρχικός υπεύθυνος για το unregistered. Συντάκτης, γραφίστας, "μαλτιμηντιάς", φανατικός της science fiction και των αστείων γατιών στου ιντερνέτ. "Δηλώνω graphics whore" (παίζω Ms. Pac-Man στο MAME με 2xSAL και το πρώτο Max Payne με FXAA antialiasing). Load "unreg*",8,1.