Η Samsung απαιτεί τον κώδικα του iPhone 4S

Η διαμάχη ανάμεσα στις δυο μεγάλες εταιρείες συνεχίζεται, και αυτή τη φορά σε επιθετική θέση βρίσκεται η Samsung – που απαιτεί από την Apple να της δείξει όλο τον κώδικα που εμπεριέχεται στο iPhone 4S. Αφορμή και… δικαιολογία ταυτόχρονα, ο ίδιος λόγος για τον οποίο “μάχονται” εδώ και καιρό οι δυο εταιρείες: τα πνευματικά δικαιώματα.

Η Samsung ισχυρίζεται πως ίσως στον κώδικα “που κάνει το iPhone αυτό που είναι” να εμπεριέχονται κομμάτια που να θίγουν τα δικά της πνευματικά δικαιώματα. Και αφού δεν φαίνεται να υπάρχει… ελπίδα στον ορίζοντα να “τα ξαναβρούν” οι δυο εταιρείες, με τελευταίο πλήγμα να έχει καταφέρει η Apple να εμποδίσει την πώληση του Galaxy Tab 10.1 στην Αυστραλία (διότι “έθιγε τα πνευματικά της δικαιώματα” αφού… “έμοιαζε πολύ με το iPad”), τώρα είναι η σειρά της Samsung να… ανταποδώσει.

Φυσικά, μην περιμένετε την Apple να καθίσει με σταυρωμένα τα χέρια. Οι δε… “δικαιολογίες” που θα ακούσουμε είναι λίγο-πολύ γνωστές από τώρα: “ο κώδικας αποτελεί επαγγελματικό μυστικό”, “είναι το πλεονέκτημα μας έναντι των ανταγωνιστών” κ.λπ. κ.λπ. Άσχετα από τους οποιουσδήποτε ισχυρισμούς, το τελικό αποτέλεσμα -όπως συμβαίνει τις περισσότερες φορές- μάλλον θα κριθεί από δυο παράγοντες που αποτελούν… προαιώνιες σταθερές αξίες: το ποιός εκ των δυο έχει τη μεγαλύτερη επιρροή, αλλά και τις… βαθύτερες τσέπες!

Source:

Samsung has demanded the iPhone 4S source code so that it can hunt for potential Apple patent infringement, in the latest escalation of the legal battle between the two companies.

...γνωστός και ως Οδυσσέας Κουράφαλος, αρχικός υπεύθυνος για το unregistered. Συντάκτης, γραφίστας, "μαλτιμηντιάς", φανατικός της science fiction και των αστείων γατιών στου ιντερνέτ. "Δηλώνω graphics whore" (παίζω Ms. Pac-Man στο MAME με 2xSAL και το πρώτο Max Payne με FXAA antialiasing). Load "unreg*",8,1.