35% έλλειψη σκληρών δίσκων ως το τέλος του έτους

Τα προβλήματα με την έλλειψη σκληρών δίσκων θα συνεχιστούν μέχρι και το τέλος του έτους σύμφωνα με όσους εμπλέκονται στη διάθεση “εξαρτημάτων για PCs” στην Ταϊβάν. Και ενώ κάποιοι δηλώνουν αισιόδοξα πως τα προβλήματα θα τελειώσουν ταυτόχρονα με το τρέχον έτος, ή έστω λίγο αργότερα, δεν είναι λίγοι αυτοί που βλέπουν την κατάσταση να συνεχίσει ως έχει και μέχρι το δεύτερο τρίμηνο του 2012. Οι περισσότεροι δε συμφωνούν πως όση και αν είναι η όποια βελτίωση, η πραγματική επιστροφή στην προηγούμενη κατάσταση διαθεσιμότητας -και τις προσιτές τιμές των σκληρών δίσκων- θα αργήσει από 9 έως και 24 μήνες.

Δυστυχές επακόλουθο, η αναπόφευκτη άυξηση του κόστους των υπολογιστών, με την Αcer να είναι η πρώτη που αναμένεται να ανεβάσει το κόστος των notebooks της κατά 2% με 3% μέσα στον Δεκέμβριο και πιθανότατα τις Asustek (λέγε-με-Asus) και Dell να ακολουθούν ευθύς αμέσως.

Με άλλα λόγια, όσοι πήραμε δίσκους, πήραμε. Από εδώ και έπειτα, και για αρκετό και… απροσδιόριστο διάστημα, οι τιμές τους θα παραμείνουν κομματάκι “τσουχτερές”. Καιρός για… delete, αγαπητοί, αγαπητές και… αγαπητά.

Source:

Global supply of hard disk drives (HDDs) in the fourth quarter of 2011 will decrease to 110-130 million units due to the impact of flooding in Thailand, about 35% short of demand for 180 million units, according to Taiwan-based makers in the PC supply chain.

...γνωστός και ως Οδυσσέας Κουράφαλος, αρχικός υπεύθυνος για το unregistered. Συντάκτης, γραφίστας, "μαλτιμηντιάς", φανατικός της science fiction και των αστείων γατιών στου ιντερνέτ. "Δηλώνω graphics whore" (παίζω Ms. Pac-Man στο MAME με 2xSAL και το πρώτο Max Payne με FXAA antialiasing). Load "unreg*",8,1.