Σημαντική επέκταση των SSDs “βλέπει” η Kingston

Ω, οι SSDs… Αυτά τα… μαγικά μικρά κουτάκια που μπορούν να λειτουργούν ως “σκληροί δίσκοι”, αλλά με μέχρι και εικοσαπλάσια αύξηση στις επιδόσεις, με αντίστοιχο αντίκτυπο στο κόστος τους… Πόσο θα θέλαμε όλοι να είναι φθηνοί για να μπορούμε να αντικαταστήσουμε τους σκληρούς μας δίσκους με αυτούς! Σύντομα με την Kingston, μέσα στο 2012 θα συμβεί ακριβώς αυτό!

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του Flash Memory Sales Director της εταιρείας, Nathan Su, η τωρινή σημαντικότατη αύξηση του κόστους των σκληρών δίσκων, εξαιτίας των προβλημάτων που έχουν συναντήσει Seagate και Western Digital στην παραγωγή τους λόγω των… πλημμυρισμένων εργοστασίων τους, σε συνδυασμό με τη σταδιακή, αναπόφευκτη πτώση του κόστους των μνημών NAND (που χρησιμοποιούνται και “μέσα” στους SSDs), θα οδηγήσει σε μια σημαντική αύξηση της ζήτησης των SSDs και, κατά συνέπεια, σε σημαντικότατη επέκταση τους εντός του 2012.

Ο Su υπολογίζει πως το κόστος-ανά-GB θα πέσει επιτέλους στο $1 για τις μνήμες NAND, σημείο-σταθμός για τη γενικότερη αποδοχή τους, αφού θα επιτρέψει τη διάθεση μεγαλύτερης χωρητικότητας μοντέλων σε χαμηλότερες τιμές. Και ναι μεν μπορέι η αναλογία κόστους-ανά-GB να μην πλησιάσει καν τα μέχρι πρότινος χαμηλότατα επίπεδα των σκληρών δίσκων, μα σε συνδυασμό με τις δραματικά αυξημένες επιδόσεις των SSDs, σίγουρα θα τους καταστήσει προτιμότερη λύση για πάρα πολλούς χρήστες.

Το ερώτημα, λοιπόν, θα είναι -όπως και σήμερα- “άνεση χώρου” ή “ταχύτατες επιδόσεις”, με διαφορά πως οι “επιδόσεις” δεν θα κοστίζουν όσο το… ένα τρίτο ενός τυπικού υπολογιστή, όπως συμβαίνει μέχρι σήμερα με τους SSDs.

Source:

Average pricing for 1GB of NAND flash memory will likely fall to US$1 – a threshold that will trigger a meaningful replacement of hard disk drives (HDDs) by SSDs – sometime in the third quarter of 2012, said Nathan Su, flash memory sales director of Kingston APAC.

...γνωστός και ως Οδυσσέας Κουράφαλος, αρχικός υπεύθυνος για το unregistered. Συντάκτης, γραφίστας, "μαλτιμηντιάς", φανατικός της science fiction και των αστείων γατιών στου ιντερνέτ. "Δηλώνω graphics whore" (παίζω Ms. Pac-Man στο MAME με 2xSAL και το πρώτο Max Payne με FXAA antialiasing). Load "unreg*",8,1.