Καινούρια Acer All-In-One PCs στην προ-Windows 8 εποχή


Δύο νέα multitouch All-In-One PCs παρουσίασε η Acer, με τις ονομασίες AZ3 και AZ5. Σε αντίθεση με τους κομψούς και λεπτεπίλεπτους iMac, εδώ δεν έχουμε συμβιβασμούς στο hardware, αλλά παντού υποστήριξη multitouch, μπόλικη RAM, μεγάλες χωρητικότητες στα HDD και επίσης άπλετη υπολογιστική ισχύ.

Μπορεί το πείραμα με τα All-In-One PCs να μην ήταν ιδιαίτερα επιτυχημένο την εποχή των Windows 7, αλλά μην βιαστείτε να τα αφορίσετε, γιατί το νέο interface των επερχόμενων Windows 8 μπορεί να αλλάξει τα δεδομένα και να τα επαναφέρει στην… επιφάνεια. Έτσι λοιπόν τα νέα “μηχανάκια” της Acer δείχνουν ακόμη πιο ελκυστικά στη νέα αυτή φάση που διανύουμε.

Το μοντέλο AZ5 διαθέτει οθόνη 23 ιντσών με σύστημα multitouch και ανάλυση 1920×1080. Στην καρδιά του συστήματος χτυπά ένας επεξεργαστής Intel, quad-core, και συγκεκριμένα ο Core i3-2120 στα 3,3 GHz. Η μνήμη των 4GB DDR3 και ο δίσκος του 1 TB συμπληρώνει την εικόνα. Το φθηνότερο μοτνέλο AZ3 έχει μικρότερη οθόνη στις 21,5 ίντσες και πάλι multitouch, και full HD, αλλά αυτή τη φορά ο επεξεργαστής προέρχεται από την AMD και είναι ένας dual-core A4-3400 στα 2,7 GHz, πάλι με 4GB DDR3 RAM αλλά σκληρό 500 GB. και τα δύο PCs έχουν μια webcam ανάλυσης 1,3 megapixel, 2 USB 3.0 ports στο πλάι, 4 USB 2.0 ports στο πίσω μέρος, δικτύωση 802.11 b/g/n Wi-Fi, multi-in-1 card reader, οπτικό drive DVD-RW, είσοδο αλλά και έξοδο HDMI και έρχονται με προεγκατεστημένα τα Windows 7 Home Premium (64-bit).

Source:

Acer recently announced four new all-in-one PCs just in time for the holidays or those looking for a new multitouch desktop PC before the expected debut of touch-centric Windows 8 in 2012.

Από το 2001, ο διάσημος (...) συντάκτης τεχνολογίας Λάμπρος Γεωργογάλας καταπολεμά τον σκοταδισμό και την ημιμάθεια, διδάσκοντας στους Έλληνες συμπατριώτες του τα μυστικά της υψηλής τεχνολογίας. Κατόπιν βάναυσης απαγωγής από εξωγήινους, και ηρωϊκής απόδρασης, αισιοδοξεί πως θα γίνει κυρίαρχος του σύμπαντος.