Η Apple θα διακόψει τους Mac Pro;

Φήμες θέλουν την Αpple να διακόπτει την ανάπτυξη και διάθεση Mac Pro, των “επαγγελματικών” εκδοχών των υπολογιστών της, που απευθύνονταν στους πιο απαιτητικούς χρήστες. Από ό,τι φαίνεται, οι Mac Pro αποτελούν πια ελάχιστο κομμάτι από τα έσοδα της, σε σχέση με τα “πιο καταναλωτικά” laptops, tablets και smartphones της εταιρείας, ώστε η “εξαφάνιση” τους να φαίνεται σαν μια ρεαλιστική επιλογή.

Οι φήμες ξεκίνησαν από το Apple Insider, και δεν είναι ανυπόστατες. Η ίδια η Apple έχει αναφέρει πως οι πωλήσεις των Mac notebooks αποτελούν το 74% των συνολικών πωλήσεων των Macs συνολικά. Όπως επισημαίνει και το Neowin, δεν αποκλείεται η εταιρεία να “εξαϋλώσει” σιγά-σιγά τους Mac Pro και στη θέση τους να εμφανίσει πιο “high-end” μοντέλα των “τυπικών”, “καταναλωτικών” iMacs της που να μπορούν να αναλάβουν παραπλήσιο ρόλο.

Source:

Apple’s Mac line of computers continues to sell well overall, but a new rumor claims that Apple is reconsidering the future of its Mac Pro workstation line. Apple Insider reports via unnamed sources that the company is debating whether or not to continue selling the Mac Pro products beyond the end of 2011.

...γνωστός και ως Οδυσσέας Κουράφαλος, αρχικός υπεύθυνος για το unregistered. Συντάκτης, γραφίστας, "μαλτιμηντιάς", φανατικός της science fiction και των αστείων γατιών στου ιντερνέτ. "Δηλώνω graphics whore" (παίζω Ms. Pac-Man στο MAME με 2xSAL και το πρώτο Max Payne με FXAA antialiasing). Load "unreg*",8,1.