Έρχονται chromebooks με Android από την HTC;

Φήμες θέλουν την HTC να εισέρχεται στο χώρο των υπολογιστών ετοιμάζοντας μια δική της πρόταση Chromebook στο πολύ κοντινό μέλλον. Μια τέτοια κίνηση δεν φαίνεται και τόσο περίεργη, μα περισσότερο “ένα λογικό επόμενο βήμα” για την εταιρεία που ήδη μας έχει δώσει πλήθος πολύ επιτυχημένων smartphones με βάση το Αndroid, καθώς και το αρκετά καλό Flyer tablet – που όμως μάλλον δεν είναι και το πιο πετυχημένο της κατηγορίας του.

Οι προτάσεις της HTC λέγεται πως θα συνδυάζουν Android και Chrome OS στο ίδιο “πακέτο”, ίσως με λογική αντίστοιχη του “dual boot” στους υπολογιστές – δηλαδή, με τον χρήστη να μπορεί να επιλέξει κατά την “εκκίνηση λειτουργίας” της συσκευής ποιό από τα δυο λειτουργικά συστήματα θέλει να χρησιμοποιήσει.

Info

Για όσους δεν τα… θυμούνται, αφού δεν έχουν γνωρίσει και την πλέον τεράστια επιτυχία, τα chromebooks είναι laptops που προσεγγίζουν περισσότερο σε λογική τα tablets από ό,τι τους παραδοσιακούς υπολογιστές. Βασίζονται στο λειτουργικό σύστημα Chrome OS της Google, το οποίο με τη σειρά του έχει ως “καρδιά” τον Chrome browser.

Αντί για “πλήρεις εφαρμογές που τρέχουν τοπικά” (όπως λέμε Photoshop, Office κ.λπ.) τα chromebooks τρέχουν “apps”, ακριβώς σαν αυτές που μπορεί κανείς να τρέξει μέσω του Chrome browser (για την ακρίβεια… τις ίδιες!). Έτσι, δεν δηλώνουν “είμαι υπολογιστής που κάνω τα πάντα” αλλά περισσότερο “παρέχω γρήγορες και εύχρηστες -αν και σε ορισμένες περιπτώσεις, ίσως λιγάκι περιορισμένες- λύσεις για κάθε ανάγκη”, με έμφαση στην ταχύτητα, την ευκολία χρήσης και την υψηλή αυτονομία.

Ody's thoughts

Σημειώνουμε πως στην εικόνα βλέπετε ένα chromebook της Asus και ουχί της HTC, αφού “τα δικά της” για την ώρα παραμένουν “φήμη” και δεν τα έχουμε δει με σάρκα και οστά – ή, μάλλον… “με σασί και πλήκτρα”!

Source:

HTC is reportedly considering creating an ‘internet access device’ using Chrome OS and Android.

...γνωστός και ως Οδυσσέας Κουράφαλος, αρχικός υπεύθυνος για το unregistered. Συντάκτης, γραφίστας, "μαλτιμηντιάς", φανατικός της science fiction και των αστείων γατιών στου ιντερνέτ. "Δηλώνω graphics whore" (παίζω Ms. Pac-Man στο MAME με 2xSAL και το πρώτο Max Payne με FXAA antialiasing). Load "unreg*",8,1.