Έρχεται και “επίσημα” το Kinect στα PCs

Η Microsoft ανακοίνωσε πως το Kinect, το γνωστό περιφερειακό “αναγνώρισης κίνησης και ομιλίας” για το Xbox 360, θα κυκλοφορήσει και “επίσημα” για τα PCs στις αρχές του 2012. Και αυτό δεν σημαίνει μόνο πως η εταιρεία σκοπεύει να παράσχει αυξημένη υποστήριξη για αυτό, ώστε να είναι ευκολότερη η δημιουργία λογισμικού που να το εκμεταλλεύεται, μα και την προβολή του ως μιας “σοβαρότερης” λύσης από ό,τι είχαμε δει μέχρι σήμερα – κάτι λογικό και αναπόφευκτο, αφού έχει χαρακτηριστεί ως “γκαντζετάκι για μια παιχνιδοκονσόλα”.

Η Microsoft ήδη το “πλασάρει” σε εταιρείες ως εξαιρετική λύση για την ανάπτυξη πρωτότυπων εφαρμογών, ενώ στοχεύει στη δημιουργία ενός πραγματικού “οικοσυστήματος” γύρω από τη συσκευή. Και ήδη έχει συνεργασίες με μεγάλες εταιρείες από διαφορετικούς χώρους, από την εταιρεία design Razorfish μέχρι τη γνωστή μας Toyota. Φυσικά, στις περισσότερες περιπτώσεις δεν μιλάμε για εφαρμογές που θα δούμε και εμείς, μα για “εσωτερικές λύσεις” που οι εταιρείες αναπτύσσουν για δική τους χρήση.

Source:

Microsoft has announced that its Kinect motion-control system will be available for PCs in early 2012, and that they’re planning to take it into the business world as well.

...γνωστός και ως Οδυσσέας Κουράφαλος, αρχικός υπεύθυνος για το unregistered. Συντάκτης, γραφίστας, "μαλτιμηντιάς", φανατικός της science fiction και των αστείων γατιών στου ιντερνέτ. "Δηλώνω graphics whore" (παίζω Ms. Pac-Man στο MAME με 2xSAL και το πρώτο Max Payne με FXAA antialiasing). Load "unreg*",8,1.