Ψευδώνυμα και στο Google+

Τα ψευδώνυμα… επιστρέφουν, αφού μετά την εμμονή με τη «διαφάνεια» και το «δεν ντρεπόμαστε να δείξουμε ποιοι είμαστε», τώρα η Google φαίνεται να αποφάσισε να ξαναφέρει τα «ψευδώνυμα» στο προσκήνιο – ναι, ναι, αυτές τις λεξούλες «πίσω» από τις οποίες… «κρυβόμαστε» online, και τις οποίες οι ίδια η Google έδειχνε μέχρι πρόσφατα να μην συμπαθεί!

Ο Senior Vice President of Social της εταιρείας, Vic Gundotra, ανέφερε σε συζήτηση στο Web 2.0 Summit στο Σαν Φρανσίσκο, πως κάποια στιγμή στο κοντινό μέλλον η Google θα υποστηρίξει «και άλλες μορφές ταυτότητας» – και αναμένεται πως θα τις δούμε αρκετά σύντομα – εντός ολίγων μηνών.

Από ό,τι φαίνεται, αιτία για την «αλλαγή πορείας» της Google, η… ξαφνική συνειδητοποίηση πως ορισμένες φορές κάποιοι είναι αναγκασμένοι να χρησιμοποιούν ψευδώνυμα, ή, τουλάχιστον, έχουν σοβαρούς λόγους για να θέλουν κάτι τέτοιο.

Ody's thoughts

Πώς, λέμε τώρα εμείς, θα μπορούσε για παράδειγμα να «ξεχαρμανιάσει» online ο… Πρωθυπουργός μας, αν όλοι γνώριζαν πως «Είναι Αυτός»;

...γνωστός και ως Οδυσσέας Κουράφαλος, αρχικός υπεύθυνος για το unregistered. Συντάκτης, γραφίστας, "μαλτιμηντιάς", φανατικός της science fiction και των αστείων γατιών στου ιντερνέτ. "Δηλώνω graphics whore" (παίζω Ms. Pac-Man στο MAME με 2xSAL και το πρώτο Max Payne με FXAA antialiasing). Load "unreg*",8,1.