Ο Firefox “λέει όχι” στο McAfee plugin

“Προβλήματα σταθερότητας και ασφαλείας” προκαλεί το ScriptScan plugin της McAfee στον Firefox, σύμφωνα με τους δημιουργούς του δημοφιλούς browser, και για αυτό ακριβώς προτείνουν την απενεργοποίηση του. Λειτουργώντας σε συνδυασμό με το VirusScan της McAfee, το συγκεκριμένο plugin αναλαμβάνει να κρατά ασφαλείς τους χρήστες του Firefox, ελέγχοντας τον κώδικα των scripts που “τρέχουν” σε διάφορα sites. Σύμφωνα με τη Mozilla, όμως, ακριβώς αυτός ο “έλεγχος” μπορεί να προκαλέσει τρομερές αστάθειες στον browser.

Το πρόβλημα αφορά, από ό,τι τουλάχιστον αναφέρει η ίδια η Mozilla, όλες τις εκδόσεις του plugin από την έκδοση 14.4.0 “και κάτω”, σε συνδυασμό με τον Firefox 7… “και πάνω”. Χρήστες του “κακού συνδυασμού” νέου Firefox και παλαιότερων εκδόσεων του plugin αναφέρουν πως ο browser εμφανίζει σχετικό προειδοποιητικό παράθυρο popup που προτρέπει για την απενεργοποίηση του plugin, ενώ ήδη τα forum της McAfee έχουν αρχίσει να γεμίζουν με παράπονα χρηστών.

Ody's thoughts

Εμείς διατηρούμε… επιφυλακτικά απόσταση, αφού δεν χρησιμοποιούμε το συγκεκριμένο antivirus – ούτε τη συγκεκριμένη έκδοση του Firefox (προσωπικά, είμαι στη “Nightly” του για να βλέπω ευθύς αμέσως κάθε νέο feature) οπότε και δεν μπορούμε να σχολιάσουμε αντικειμενικά την είδηση που, απλά… αναμεταδίδουμε. Όποιος έχει συναντήσει πρόβλημα, πάντως, ας μας αφήσει, έτσι, “εγκυκλοπαιδικά”, ένα σχετικό σχολιάκι.

Source:

It’s the last thing McAfee would want users to hear about one of its products, but the Firefox browser is advising users to disable McAfee’s ScriptScan software, saying that it could cause “stability or security problems.”

...γνωστός και ως Οδυσσέας Κουράφαλος, αρχικός υπεύθυνος για το unregistered. Συντάκτης, γραφίστας, "μαλτιμηντιάς", φανατικός της science fiction και των αστείων γατιών στου ιντερνέτ. "Δηλώνω graphics whore" (παίζω Ms. Pac-Man στο MAME με 2xSAL και το πρώτο Max Payne με FXAA antialiasing). Load "unreg*",8,1.