Ο Chrome μπορεί να ξεπεράσει τον Firefox ως το τέλος του έτους

Η επιθετική προσέγγιση όσον αφορά στην προώθηση του Chrome από τη Google από ό,τι φαίνεται άξιζε, αφού ο browser της αρχίζει να πλησιάζει επικίνδυνα και να… απειλεί με “προσπέραση” το βασικό ανταγωνιστή του, Firefox. Από τον Ιανουάριο και μέχρι σήμερα, ο Chrome κέρδιζε 1% κάθε μήνα από το συνολικό μερίδιο χρηστών, ενώ την ίδια στιγμή ο Firefox έπεφτε κατά 0,4% μηνιαίως. Τώρα, ο Chrome βρίσκεται στο 23,16% και ο Firefox στο 27,49%.

Όπως επισημαίνει ο Gregg Keizer του Computerworld, αν αυτοί οι ρυθμοί συνεχίσουν, ο Chrome μπορεί να έχει ήδη ξεπεράσει τον Firefox μέχρι το τέλος του έτους. Παραπλήσια -αν και κάπως πιο συγκρατημένη- είναι και η εκτίμηση της StatCounter, που επίσης “δίνει προβάδισμα” στον Firefox μα αναγνωρίζει πως κατά πάσα πιθανότητα στα μέσα του 2012 θα έχει δώσει τα σκήπτρα της “ηγεσίας” στον Chrome.

Source:

Google’s Chrome advertising push seems to be paying off, as the browser climbs closer to overtaking Mozilla’s Firefox.

...γνωστός και ως Οδυσσέας Κουράφαλος, αρχικός υπεύθυνος για το unregistered. Συντάκτης, γραφίστας, "μαλτιμηντιάς", φανατικός της science fiction και των αστείων γατιών στου ιντερνέτ. "Δηλώνω graphics whore" (παίζω Ms. Pac-Man στο MAME με 2xSAL και το πρώτο Max Payne με FXAA antialiasing). Load "unreg*",8,1.