Ολοκληρώθηκε η αγορά του Skype από τη Microsoft

Πάπαλα λοιπόν για το “ανεξάρτητο Skype”, την εφαρμογή που γεννήθηκε από τους δημιουργούς του KaZaA (αλήθεια, το θυμάται κανείς αυτό;!) με στόχο “να φέρει την ανεξαρτησία και ελευθερία του P2P στη φωνητική επικοινωνία”… Και ποιός θα το περίμενε, πως εν έτη 2011, το Skype θα εντασσόταν στην οικογένεια της Microsoft, ως η επίσημη λύση φωνητικής επικοινωνίας της;

Η συμφωνία ανάμεσα στις δυο εταιρείες ολοκληρώθηκε, και το Skype ανοίκει, πια, και επίσημα στη Microsoft, που “έσκασε” για αυτό $8,5 δις. Και μπορεί ο CEO της εταιρείας να μετονομάζεται σε “πρόεδρο της Skype Division της Microsoft”, αλλά ο ίδιος έσπευσε να ανακοινώσει σε blog post του πως “προτεραιότητα θα παραμείνει η διαφάνεια και η δυνατότητα επικοινωνίας ανάμεσα σε όλες τις συσκευές και πλατφόρμες”.

Οπότε, θεωρητικά, στο κοντινό μέλλον δεν θα δούμε το Skype να “κλειδώνεται” από τη Microsoft σε δικά της προϊόντα. Η ίδια, όμως, έχει ανακοινώσει από τώρα πως σκοπεύει να το ενσωματώσει σε πλήθος προϊόντων της, με στόχο την ευρύτερη προβολή του. Με άλλα λόγια, ναι μεν δεν θα δούμε “να χάνεται η συμβατότητα με iPhone”, για παράδειγμα, αλλά θα δούμε Skype στα Windows, Skype στο Office, Skype στο Xbox360, Skype στον Internet Explorer… Μην απορήσετε αν δούμε Skype και στα… ποντίκια και πληκτρολόγια της Microsoft!

Source:

Microsoft’s acquisition of Skype has been finalized, bringing the VoIP service under the software company’s wing in a deal worth $8.5bn. Skype CEO Tony Bates will now be president of the Skype Division at Microsoft, but in a separate blog post reiterates that the new owner “is committed to the ubiquity of the Skype experience” and that “communication across every device and every platform will remain a primary focus.”

...γνωστός και ως Οδυσσέας Κουράφαλος, αρχικός υπεύθυνος για το unregistered. Συντάκτης, γραφίστας, "μαλτιμηντιάς", φανατικός της science fiction και των αστείων γατιών στου ιντερνέτ. "Δηλώνω graphics whore" (παίζω Ms. Pac-Man στο MAME με 2xSAL και το πρώτο Max Payne με FXAA antialiasing). Load "unreg*",8,1.