Νέα δυνατότητα “Teams” για το Dropbox

Η δημοφιλέστερη υπηρεσία αποθήκευσης αρχείων “στο cloud”, το Dropbox, μόλις απέκτησε ένα νέο χαρακτηριστικό: καλύτερη υποστήριξη για “ομάδες χρηστών”, που αποκαλούνται -ω, τι έκπληξη!- “Teams”! Το “Dropbox for Teams”, όπως ονομάζεται το “πακετάκι” της υπηρεσίας, απευθύνεται περισσότερο σε επαγγελματίες χρήστες που εργάζονται -μα, δεν το περιμέναμε!- “σε ομάδες”, όπου όλοι χρειάζονται κοινή πρόσβαση στο ίδιο σύνολο αρχείων.

Με κόστος που αρχίζει από τα $795 το χρόνο για μέχρι και 5 χρήστες (…και $125 επιπλέον για κάθε πρόσθετο χρήστη), το Dropbox for Team θα “πατάει” στο S3 backend της Amazon, επιτρέποντας ασφαλείς μεταφορές αρχείων με κρυπτογράφηση AES-256 bit. Και φυσικά, όπως συμβαίνει και με το “απλό” Dropbox, τα αρχεία που αποθηκεύονται σε αυτό, θα είναι προσβάσιμα όχι μόνο μέσω browsers και υπολογιστές, αλλά και tablets και smartphones – που έχουν εγκατεστημένη τη σχετική εφαρμογή.

Όσο για το σημαντικότατο θέμα του χώρου, το “πακετάκι” του Dropbox for Teams δίνει αρχικά 1GB χώρου αποθήκευσης, ποσό μάλλον αρκετό για τις βασικές ανάγκες των περισσότερων ομάδων πέντε ατόμων, και “bonus” 200GBs επιπλέον για κάθε πρόσθετο χρήστη. Ίσως σημαντικότερα, όμως, να είναι η άμεση παροχή τηλεφωνικής υποστήριξης καθώς και το απεριόριστο “ιστορικό” των αποθηκευμένων αρχείων, θέματα που συνήθως δεν ενδιαφέρουν και τόσο τον απλό και μέσο χρήστη.

Source:

Dropbox Teams is a new service that the popular cloud storage and sync service is offering to small businesses and professional groups. The new plan is designed to encourage collaboration and large data transfers between a limited group of people.

...γνωστός και ως Οδυσσέας Κουράφαλος, αρχικός υπεύθυνος για το unregistered. Συντάκτης, γραφίστας, "μαλτιμηντιάς", φανατικός της science fiction και των αστείων γατιών στου ιντερνέτ. "Δηλώνω graphics whore" (παίζω Ms. Pac-Man στο MAME με 2xSAL και το πρώτο Max Payne με FXAA antialiasing). Load "unreg*",8,1.