“Μας αφήνει” το Google Buzz

Ναι, λοιπόν, η είδηση έχει ήδη “παίξει”… παντού και εμείς την… αγνοήσαμε επιδεικτικά μέχρι σήμερα. Πόσο σημαντικό ήταν, εξάλλου, το ότι η Google αποφάσισε -επιτέλους;!- να “κλείσει” το Buzz, την όχι-και-τόσο-επιτυχημένη προσπάθεια της να δημιουργήσει μια “απάντηση” στο Twitter και το Facebook.

Από την πρώτη στιγμή που το γνωρίσαμε, το Buzz ήρθε στον κόσμο… στραβοπατώντας, κουτσαίνοντας και σκοντάφτοντας! Η Google “προδόθηκε” στο ότι δεν είχε σκεφτεί και τόσο καλά το πώς θα μπορούσε να το πλασάρει, και το project της “έκανε μπαμ” πως είχε σχεδιαστεί ως “απάντηση σε Twitter και Facebook” δίχως να παρέχει κάτι περισσότερο ή διαφορετικό από αυτά, μόνο και μόνο διότι και η Google ήθελε… “ένα κομμάτι από την πίτα”!

Όταν το πρωτοείδαμε, το Buzz εμφανίστηκε “μέσα από το GMail”, και σύντομα ακολούθησε το πρώτο… μπάχαλο με θέμα ασφαλείας: το Buzz “εξέθετε” τις διευθύνσεις επαφών των χρηστών, μέσω του Gmail, αποδεικνύνοντας πως ήταν λάθος να προσπαθήσει να το προβάλλει μέσω αυτής της υπηρεσίας η Google. Στην πορεία, παρέμεινε “ένα site σαν το Twitter”, που είχε ήδη καθιερωθεί, οπότε και… δεν υπήρχε λόγος υϊοθέτησης του από τις μάζες – πέρα, ίσως, από το… πιο χρωματιστό λογότυπο του!

Με την εμφάνιση του νέου social network της, του Google+, η Google “ενσωμάτωσε” το Buzz σε αυτό ως ένα τμήμα του μέσω του οποίου μπορεί κανείς να αναρτά σχόλια και μικρά updates. Τα ίδια, όμως, μπορεί να κάνει και με το κλασσικό “πλαίσιο update” του ίδιου του Google+, οπότε το ίδιο το Buzz έχει χάσει, σε μεγάλο βαθμό, το… λόγο ύπαρξης του (που εξαρχής… δεν υπήρχε!).

Έτσι, σε post στο επίσημο Google blog, η εταιρεία ανακοίνωσε πως ανάμεσα σε άλλες υπηρεσίες που θα διακόψει, θα βρίσκεται και το Buzz. Διευκρίνησε, όμως, πως όπως και με το Google Notebook, το “περιεχόμενο” του Buzz θα συνεχίσει να “κατοικεί” στους servers της, οπότε δεν πρόκειται κανείς να “χάσει” ό,τι έχει ήδη μοιραστεί/αναρτήσει μέσω αυτού. Δεν θα είναι, όμως, δυνατή η ανάρτηση νέων posts.

Όπως και να έχει… Αντίο Google Buzz. Να πούμε πως “θα μας λείψεις”, μάλλον θα ήταν ψέμα, όσο και αν… ντρεπόμαστε να το παραδεχτούμε!

...γνωστός και ως Οδυσσέας Κουράφαλος, αρχικός υπεύθυνος για το unregistered. Συντάκτης, γραφίστας, "μαλτιμηντιάς", φανατικός της science fiction και των αστείων γατιών στου ιντερνέτ. "Δηλώνω graphics whore" (παίζω Ms. Pac-Man στο MAME με 2xSAL και το πρώτο Max Payne με FXAA antialiasing). Load "unreg*",8,1.