Η Google ετοιμάζει “τηλεοπτικά κανάλια” για το YouTube

Αυτή την εβδομάδα η προσπάθεια της Google να εξαγοράσει τη δημοφιλή υπηρεσία διάθεσης τηλεοπτικού περιεχόμενου και streaming ταινιών, Hulu, δεν τα πήγε και τόσο καλά – η όποια συμφωνία “έπεσε στο νερό” και η Hulu φάνηκε να υποχωρεί, με τις εκτιμήσεις να θέλουν την Google να έχει κάνει μια πολύ καλή οικονομική πρόταση για την εξαγορά, αλλά να έχει θέσει και πολύ αυστηρούς όρους, που από ό,τι φαίνεται τα στελέχη της Hulu θεώρησαν πολύ περιοριστικούς. Η Google, όμως, δεν φαίνεται να υποχωρεί, αναγνωρίζοντας πως το τηλεοπτικό και κινηματογραφικό περιεχόμενο “έχει και πολά φράγκα”, και έτσι “το παλεύει” μόνη της, με… “μπροστάρη” το YouTube. Το YouTube που στο πολύ κοντινό μέλλον θα δούμε να αναλαμβάνει περισσότερο ρόλο… τηλεοπτικών σταθμών!

Σύμφωνα με… διάσπαρτες πληροφορίες -άλλες από φήμες, άλλες από επαφές της Wall Street Journal κ.λπ.- η Google βρίσκεται σε συζητήσεις με εταιρείες “δημιουργίας περιεχόμενου” αλλά και με celebrities, ώστε όχι μόνο “να διαθέσει έτοιμο περιεχόμενο” μέσω του YouTube (σαν να λέμε “να προβάλλει μέσω YouTube ό,τι προβάλλεται και στην τηλεόραση”), αλλά και να έχει νέο, “δικό της” περιεχόμενο, αποκλειστικά για αυτό (σαν να λέμε “το special επεισόδιο της Χ σειράς θα προβληθεί μόνο μέσω YouTube και πουθενά αλλού”)!

Αυτό, όμως, είναι το “κερασάκι στην τούρτα” και… την πιάσαμε κάπως ανάποδα την είδηση, αφού αυτό που από ό,τι φαίνεται είναι δεδομένο, ακόμη και αν “δεν κάτσουν” αυτές οι συμφωνίες, η Google λέγεται πως σκοπεύει να παρουσιάσει τουλάχιστον 25 “κανάλια” στο YouTube, ακολουθώντας ένα πιο “τηλεοπτικό” μοτίβο – τουλάχιστον, με την Αμερικάνικη λογική του, όπου “κάθε κανάλι δηλώνει και κάποια ειδίκευση”. Έτσι, αντί για το… χάος του σημερινού YouTube, θα υπάρχει “το κανάλι της κωμωδίας”, “το κανάλι της περιπέτειας” κ.λπ.

Άξια αναφοράς, η προσπάθεια της Google να “αναβαθμίσει” την όχι-και-τόσο-επιτυχημένη υπηρεσία της, Google TV, και τις συσκευές για αυτήν, που βασίζονται στο Android, για τις οποίες περιμένουμε ανανέωση στο πολύ κοντινό μέλλον με την τελευταία έκδοση του Android και δυνατότητα προσθήκης apps παντός είδους. Σε συνδυασμό με το παραπάνω, τα “κουτάκια” της Google TV θα μπορούν να χαρίσουν στην Google το ρόλο “τηλεοπτικού δικτύου”, που “θα φέρνει τηλεοπτικές εκπομπές στην τηλεόραση μέσω Internet” σε κάθε άκρη του πλανήτη.

Αν και πιθανότατα θα δούμε τα προαναφερθέντα κανάλια κάποια στιγμή στις αρχές του 2012, αναμένεται πως η Google θα προβεί σε σχετική ανακοίνωση αρκετά νωρίτερα, κάποια στιγμή ως το τέλος του Νοεμβρίου.

Source:

This week came the news that Google’s $4bn bid for Hulu, the popular TV and movie streaming service, was unsuccessful, as Hulu’s owners took the company off the market. It’s been reported that, although Google was offering twice as much as Hulu’s target price, the conditions that Google wished to attach to the purchase of the company were simply too severe, even for such big bucks.

...γνωστός και ως Οδυσσέας Κουράφαλος, αρχικός υπεύθυνος για το unregistered. Συντάκτης, γραφίστας, "μαλτιμηντιάς", φανατικός της science fiction και των αστείων γατιών στου ιντερνέτ. "Δηλώνω graphics whore" (παίζω Ms. Pac-Man στο MAME με 2xSAL και το πρώτο Max Payne με FXAA antialiasing). Load "unreg*",8,1.