Η Apple “παλεύει” για τη διάθεση μουσικής μέσω iCloud

Φήμες θέλουν την Apple να “παλεύει” αυτή τη στιγμή σε μια προσπάθεια να προλάβει να “κλείσει” συμφωνίες με τις μεγάλες δισκογραφικές εταιρείες όσον αφορά στη διάθεση της μουσικής τους μέσω της υπηρεσίας της, iCloud, στην Ευρώπη.

Η εταιρεία έχει συναντήσει σημαντικά προβλήματα, που αλλού, στο θέμα των Πνευματικών Δικαιωμάτων, με τις διαφορετικές νομοθεσίες των διαφορετικών χωρών όσον αφορά στην “προστασία των δικαιούχων της μουσικής” να περιπλέκει τις καταστάσεις.

Τα δυο πρόσωπα της… μιούζικ!

Και μπορεί να έχει ήδη συνάψει συμφωνίες για “να διαδίδει μουσική μέσω του iTunes” μα, και εδώ είναι το ωραίο με το… μπάχαλο των “Πνευματικών Δικαιωμάτων”, το πρόβλημα εντοπίζεται στο ότι “άλλο το κατέβασμα και άλλο το streaming”! Το iTunes θεωρείται μια υπηρεσία για κατέβασμα μουσικής, ενώ από το iCloud θα μπορεί κανείς “να στρημάρει” τη μουσική που έχει αποθηκευμένη σε αυτό προς τις συσκευές του. Αποτέλεσμα; Άλλες “συμφωνίες” απαιτεί το ένα, άλλες το άλλο!

Και ακριβώς για αυτό η Apple “παλεύει”, ώστε με την έναρξη λειτουργίας της υπηρεσίας, η πλήρης χρήση της να μην περιορίζεται στους… πάντα τυχερούς σε τέτοια θέματα κάτοικους της Αμερικής, αλλά να μπορούν να την αξιοποιήσουν για στρημάρισμα μουσικής και οι Ερωπαίοι. Προσέξτε, βέβαια, πως με το “οι Ευρωπαίοι” δεν εννοούμε κατ’ ανάγκη και το… “οι Έλληνες”! Είναι ήδη γνωστό πως η Apple έχει δώσει έμφαση στις μεγαλύτερες των αγορών, και έτσι πρώτοι προτεραιότητα έχουν Γερμανία, Αγγλία και οι λοιποί “πρωταγωνιστές” της Ευρωζώνης.

Ody's thoughts

Εδώ δεν είναι “Ευρώπη”… Είναι “Βαλκάνια”… Σημαντική διαφορά… :-D Κοινώς, “όταν το δούμε εμείς να λειτουργεί όσον αφορά στη μουσική”, θα έχει κυκλοφορήσει το iPhone 7, και ο κάθε Έλλην Αηδός (ναι, καλά το έγραψα) θα εξακολουθεί να κράζει πως “η τεχνολογία του τρώει το ψωμί που με τόσο κόπο έβγαλε” (από το φούρνο μικροκυμμάτων, όπου ζέσταινε τα καναπεδάκια).

Source:

| Cult of Mac]Apple is working to secure iCloud music rights for international customers, according to CNET. The iTunes legal team is trying to get international cloud-music rights for October 4th’s iPhone event, due to the fact that Apple is expected to launch iCloud to the public at that time.

...γνωστός και ως Οδυσσέας Κουράφαλος, αρχικός υπεύθυνος για το unregistered. Συντάκτης, γραφίστας, "μαλτιμηντιάς", φανατικός της science fiction και των αστείων γατιών στου ιντερνέτ. "Δηλώνω graphics whore" (παίζω Ms. Pac-Man στο MAME με 2xSAL και το πρώτο Max Payne με FXAA antialiasing). Load "unreg*",8,1.