Ζητάει συγγνώμη η Microsoft για τον IE6

Για όσους δεν είναι web designers/developers ίσως να μην έχει πολύ νόημα η συγγνώμη της Microsoft. Κάποιος που σχεδιάζει και κατασκευάζει σελίδες για το υπέροχο αυτό interweb όμως λέει μέσα του… ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ! Σε μια σελίδα του προγράμματος του φετινού DrupalCon λοιπόν, η Microsoft ζητάει συγγνώμη απ’όλους τους web developers του κόσμου. Δεν σταματά εκεί όμως…

Σε μία προσπάθεια να μειώθει η χρήση του Internet Explorer 6 στο 1% παγκοσμίως, η Microsoft ανέβασε το Internet Explorer 6 Countdown. Στο site, η Microsoft λέει αντίο στο δεκάχρονο browser της και δεν βλέπει την ώρα και τη στιγμή που επιτέλους… θα πεθάνει.

Quote:

Its name was Internet Explorer 6. Now that we’re in 2011, in an era of modern web standards, it’s time to say goodbye.

Τα στατιστικά του site, αναφέρουν ότι οι χώρες που κρατιούνται με νύχια και με δόντια στον IE6 είναι η Κίνα (με 28.7%) και η Νότιος Κορέα (με 11.9%), ενώ οι χώρες που έχουν ρίξει τις πρώτες… φτυαριές είναι οι Νορβηγία, Δανία, Πολωνία, Σουηδία και Φιλανδία (με λιγότερο από 1%).

Phoat's thoughts

Μου αρέσει που η Microsoft αντιμετωπίζει όλο το θέμα με τόσο χιούμορ. Γενικώς, από τότε που έφυγε ο Bill Gates, βλέπουμε μια πιο παιχνιδιάρικη πλευρά της γιγάντιας εταιρείας. Ο Ballmer φαίνεται να προωθεί διαφορετική κουλτούρα στη Microsoft από τον πρόγονο του και με αυτόν τον τρόπο, ένα εργασιακό κλίμα που επιτρέπεται να κοροϊδεύεις τον εαυτό σου και να ρισκάρεις με καινοτόμες ιδέες όπως είναι το Metro UI… but I digress.

Όπως και για πολλά άλλα θέματα, για τη χρήση του IE6 δεν υπάρχει καμία αναφορά της Ελλάδος… λόγω οικονομικής κρίσης μάλλον, θεωρούν ότι εμείς οι Έλληνες δεν έχουμε PC για να μπαίνουμε στα interwebs.

Λεετ CSS haX0r και fulltime TechnoDAD.