Gabe Newell: “Η Apple θα επαναπροσδιορίσει τις κονσόλες”

Το έχει πει και στο παρελθόν, το λέει συχνά και, τώρα, το ξαναείπε – και η όλη φάση καταλήγει κομματάκι… ύποπτη! “Βρε, λέτε να ξέρει κάτι ο Gabe Newell της Valve και να μην το λέει και σε εμάς τους υπόλοιπους;” είναι η προφανής ερώτηση. Από ό,τι φαίνεται… όχι. Απλά, ο ιδρυτής της Valve, δημιουργού “πεντάστερων” τίτλων όπως η σειρά των Half-Life και των Portal, έχει την τάση “να λέει φωναχτά την άποψη του” όταν αυτή αφορά… άλλους. Όσον αφορά “στα δικά του”, π.χ. “το πότε θα δούμε το Half-Life 2: Episode 3” ή το Half-Life 3… Τσιμουδιά!

Όπως και να έχει, σε συνέντευξη του στους The Seattle Times, ο Gabe είπε:

Quote:

Υποπτεύομαι πως η Apple θα κυκλοφορήσει ένα προιόν για το σαλόνι που θα επαναπροσδιορίσει για τα καλά τις προσδοκίες του κόσμου και (έτσι) η ιδέα μιας ξεχωριστής πλατφόρμας κονσόλας θα εξαφανιστεί.

Και ναι, αγαπητέ Gabe, θεωρούμε πως εν μέρει έχεις δίκιο. Το μόνο λάθος είναι στο… “χρόνο”, και στο ότι “θα επαναπρσδιορίσει τα πάντα”. Βλέπεις, η Apple έχει κυκλοφορήσει “ένα προιόν για το σαλόνι”. Το λένε Apple TV, το έχει δοκιμάσει όχι μια, αλλά δυο φορές, και μέχρι σήμερα μπορεί να θεωρηθεί μια από τις πλέον αποτυχημένες προτάσεις της. Η εμμονή της με το “να φτιάχνει κάτι οικονομικό που όμως αποδίδει πολύ καλά” μπορεί να λειτουργεί σε smartphones, tablets, ακόμη και στο desktop, αλλά δεν ταιριάζει με τον κόσμο των κονσολών: αν το Xbox 360 και το PlayStation 3 δεν είχαν -όταν κυκλοφόρησαν- “δυνατό” hardware, δεν θα είχαν καταφέρει και να κερδίσουν τις εντυπώσεις.

Ναι, μια “συσκευή-για-την-τηλεόραση” που να μπορεί επιπλέον “να-παίζει-και-παιχνίδια” σίγουρα θα μπορούσε “να αλλάξει το πώς αντιμετωπίζουμε το gaming”, αλλά… Το έχουμε δει το εγχείρημα και, για δες, ο κόσμος έμεινε ο ίδιος: τόσο η Apple TV όσο και η αντίστοιχη πλατφόρμα της Google έχουν τη δυνατότητα, ανάμεσα σε άλλα, “να παίζουν και παιχνίδια”. Την ίδια δυνατότητα έχουν, τώρα πια, και οι περισσότερες σύγχρονες τηλεοράσεις. Μόνο που τα παιχνίδια, για τα οποία ο λόγος, δεν ξεπερνούν τα τυπικά Flash Games που θα περίμενε κανείς να συναντήσει στον browser του.

Ακόμη και στο desktop η Apple σχεδόν πάντα βρίσκεται πίσω, όσον αφορά στις “πραγματικές επιδόσεις”, σε σχέση με τα PCs. Έχετε δει ποτέ “το καλύτερο μοντέλο GeForce/Radeon” σε κάποιον Mac; Η Apple γνωρίζει πώς να “ξεζουμίζει” το hardware για να αποδίδει εξαιρετικά για συγκεκριμένες χρήσεις, αλλά το gaming απαιτεί “ωμές” επιδόσεις, και μέχρι σήμερα η εταιρεία έχει δείξει πως δεν ενδιαφέρεται για κάτι τέτοιο.

Από την άλλη… Για όλα υπάρχει μια πρώτη φορά, και δεν θα πρέπει να ξεχνάμε πως κάποτε η Apple δεν είχε και καμία απολύτως σχέση με την… κινητή τηλεφωνία! Για δες πώς αλλάζουν τα πράγματα!

Source:

‘I suspect Apple will launch a living-room product that redefines people’s expectations really strongly and the notion of a separate console platform will disappear,’ said Newell.

...γνωστός και ως Οδυσσέας Κουράφαλος, αρχικός υπεύθυνος για το unregistered. Συντάκτης, γραφίστας, "μαλτιμηντιάς", φανατικός της science fiction και των αστείων γατιών στου ιντερνέτ. "Δηλώνω graphics whore" (παίζω Ms. Pac-Man στο MAME με 2xSAL και το πρώτο Max Payne με FXAA antialiasing). Load "unreg*",8,1.